Blog & Podcast

#31: Annick Seys - voluit leven, ondanks vele tegenslagen

Podcast 31.png

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast. Vandaag is Annick Seys te gast.

Over Annick Seys

Annick ken ik intussen zo’n 10 jaar. Toen ik haar net leerde kennen, was ze verkozen tot meest beloftevolle onderneemster van Limburg. Als kind heeft ze enorm veel meegemaakt en kwam ze ook in contact met jeugdhulp en instellingen.

Al deze ervaringen maakte dat ze in zichzelf de missie ontwikkelde om de hulpverlening beter te maken.  Ze richtte een succesvol trainingsbureau...

Read more…

#30: Davy Buntinx - Durf jezelf regelmatig eens vervelen

Podcast 30.png

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast. Vandaag heb ik Davy Buntinx te gast. Hij combineert heel veel verschillende rollen in in het leven. Gaan productiviteit en jezelf kunnen vervelen hand in hand? Dat is onder andere het thema van deze podcast.

Over Davy Buntinx

Davy is van vele markten thuis. Professioneel is hij vier-vijfde aan de slag als communicatiemedewerker bij VSK (Vlaamse Scholierenkoepel). Daarvoor werkte hij als leerkracht wiskunde-wetenschappen, als...

Read more…

Leren leven is leren sterven

leren leven (1).png

Deze middag heb ik in onze tuin heerlijk gelezen in een van de boeken van Irvin Yalom.
Hij is een van mijn grote voorbeelden als psychotherapeut. Dankzij een podcast opname eerder deze week met Jürgen (meer vertel ik nog niet) kwam het ter sprake en zo dook ik terug in een van de thema's die mij het meest fascineert: de dood.

Ja, je leest het goed.
Een thema dat mij erg fascineert is de dood.

Want, het bouwen aan een sprankelend en betekenisvol leven kan niet zonder ook bewust te zijn dat...

Read more…

#29: Nele Beenaert - zet compassie en zachtheid in de wereld

Podcast 29.png

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast. Vandaag heb ik Nele Beenaerts te gast. Nele is on a mission: ze wil compassie, zachtheid en vriendelijkheid in de wereld zetten. 

Over Nele Beenaerts

Nele is on a mission: ze wil compassie, zachtheid en vriendelijkheid in de wereld zetten. Geven brengt haar enorm veel vreugde. Ze omschrijft zichzelf als een zoeker die – nu ze 50 jaar wordt – in het zoeken naar “de waarheid” enige rust heeft gevonden....

Read more…

#28: Rhea Van Hees - Zet je drukte even op pauze

Rhea Van Hees Podcast 28.png

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast. Vandaag heb ik Rhea Van Hees te gast. Rhea woont met haar gezin in Mechelen, komt oorspronkelijk uit Nederland en heeft Surinaamse roots.

Over Rhea Van Hees

Rhea zet als lichaamstherapeut de drukte van haar klanten even op pauze in haar praktijk Rustpunt. In het gesprek met Rhea praten we over haar werk maar ook over hoe zij voor zichzelf rust vindt. Wat geeft het leven zin en hoe geeft Rhea sprankels aan haar leven?

Rhea is erg...

Read more…

Welk chronotype ben jij?

chronotypes (1).png

Ieder mens heeft een eigen bioritme afhankelijk van welk chronotype je bent. De ene persoon springt ’s morgens uit ben om aan de dag te beginnen, terwijl de andere persoon uren nodig heeft om wakker te worden. Een andere persoon krijgt naarmate de avond valt meer en meer energie en zal in de avond en zelfs ’s nachts het meest productief zijn. 

We zijn heel vaak bezig met WAT en HOE je iets moet doen, maar zelden WANNEER het juiste moment is. En met dit artikel wil ik je tonen...

Read more…

#27: Ilse Van Eetvelde - Je ding vinden in het leven

Ilse Van Eetvelde Podcast 27.png

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering Ilse Van Eetvelde over "Je ding vinden in het leven".

 

Over Ilse Van Eetvelde

In deze aflevering hoor je het verhaal van Ilse Van Eetvelde.
Ilse is socioloog, moeder van 4+2 kinderen, en na een paar professionele omzwervingen nu initiatiefnemer van het marketingbureau Merkus.

Ilse zetelde in het Vlaamse Parlement en heeft vandaag als zelfverklaarde nieuwsjunkie verschillende passies, waaronder haar werk...

Read more…

#26: Johan DHaeseleer - Stoïcisme als levensfilosofie en over de dood

Podcast 26.png

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering Johan DHaeseleer over het Stoïcisme als zijn levensfilosofie en over de dood.

 

30.000 keer dank!

Eerst en vooral wil ik jou bedanken. De podcast werd intussen meer dan 30.000 keer beluisterd. Eerlijk? Ik kan dat cijfer nauwelijks bevatten. De laatste aflevering dateert alweer van 22 maart 2017 … 3 jaar lang is er dus een “podcaststilte” geweest, maar nu is hij er terug.

...

Read more…

Door corona is er ook tijd voor zelfreflectie én verandering

Tijd voor zelfreflectie.png

Vorige week schreef ik over hoe omgaan met angst en onzekerheid in deze woelige periode. Vandaag wil ik jullie graag inspireren om deze periode ook aan te wenden om tot zelfreflectie te komen en eventueel hier en daar te komen tot echte verandering. 

Een adempauze

Hoewel die hele crisis voor veel mensen echt een drama is, brengt deze crisis ons ook onrechtstreeks een duidelijke boodschap en opdracht.

De voorbije decennia had ik de indruk dat mensen zichzelf voorbij liepen (ook ik), op...

Read more…

Omgaan met onzekerheid en angst

city-1868530_640.jpg

We beleven momenteel vreemde tijden. De wereld lijkt wel helemaal stilgevallen. Iedereen tracht op z’n eigen manier om te gaan met deze nieuwe realiteit.

En het moet gezegd: het brengt heel wat angsten naar boven. Ik zie mensen met smetvrees, hoor mensen praten over hun financiële onzekerheid en zelfs mogelijk faillissement. Andere mensen zijn bang om hun werk te verliezen, bang voor wat de toekomst brengt. 

Angst doet iets vreemd met ons als mens. We verlammen en doen niets...

Read more…