START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Hoe ik van FOERT naar Goalgetter veranderde

photo-1497561813398-8fcc7a37b567

De voorbije weken heb ik EINDELIJK terug de moed gehad om mijn ambities, persoonlijke en zakelijke doelen onder ogen te zien.

Ja, het vraagt moed omdat ik er een soort van afkeer had voor ontwikkeld.

De reden is niet ver te zoeken.

De afgelopen 2 jaar waren een uitdaging op het vlak van veerkracht, weerbaarheid en flexibiliteit. Door de pandemie zitten we in een crisis die bijna voltijds onze aandacht vraagt. Steeds weer omgaan met verandering, andere regels, stijgende en dalende cijfers, ... .

Vorig jaar (2020) hield ik me enorm vast aan m'n persoonlijke doelen, alsof ze voor mij een houvast waren in de pandemie. Ik heb toen gewerkt aan m'n zelfzorg, voeding en sport. En wellicht ben ik daarin te ver gegaan, en was het eerder een krampachtig vasthouden.

Dit jaar heb ik op veel vlakken FOERT gezegd op m'n persoonlijke doelen. En wat kan FOERT zeggen ook eens deugd doen 🙂.

Maar mijn FOERT sloeg om in aanmodderen.
De kilo's zijn er terug bijgekomen omdat ik de laatste maanden veel te weinig bewogen heb. Mijn lichaam voelt plots 10 jaar ouder. De slinger of jojo ... je kent het wel, toch?

Tijd om de knop om te draaien!

En YES het is me gelukt  🎉🎉🎉

De afgelopen weken heb ik werk gemaakt van de vernieuwde Coach Jan Academie, de centrale plek waar de online trainingen staan en waar leden elkaar kunnen ontmoeten.

De training Mediteren voor (her)Beginners staat terug online. Intussen doen meer dan 100 mensen mee. Waw!

Ook op vlak van voeding, beweging en zelfzorg heb ik me terug herpakt en dat voelt heerlijk!


Wil jij er ook terug voor gaan? 


Een bloem staat nooit een heel jaar in bloei.


Het is een illusie te denken dat we altijd op ons best kunnen zijn.

Goede momenten wisselen af met slechte. Een bloem is nooit een heel jaar in bloei. Een bloem heeft alle fasen nodig om in bloei te kunnen komen.

Er is niks mis met je even te laten gaan. Als het niet gaat, dan gaat het niet.

Forceren is voor niks goed. Zie het als een fase. Stop dan ook met vechten en start met accepteren. 

Maar voel je de kriebels om er (terug) voor te gaan, neem dan ook actie.

Draai de knop om en stop met aanmodderen!

Hoe doe je dat? De knop omdraaien en stoppen met aanmodderen? 
Wel ik schreef hierover 3 artikels die je alvast op weg zetten.

De 3 sleutels om jouw goede voornemens vol te houden
Je wil diëten, meer sporten, stoppen met een verslaving, … kortom je wil goede voornemens volhouden en dat lukt vaak wel even, maar "at the end" komen de kg’s er weer bij, stoppen we met sporten en vallen we terug in oude gewoontes. Sinds 10 jaar hou ik me bezig met de vraag hoe je succesvol kunt veranderen en hoe persoonlijk leiderschap hierin een rol speelt. Enkele weken geleden had ik een "aha-ervaring” en die wil ik graag met je delen in dit artikel.
Lees verder


Gedragsverandering? 5 krachtige tools om jouw doelen écht te bereiken

Je weet dat je iets anders wil doen. Je wil bepaald gedrag veranderen. En je hebt ook het voornemen om het te doen. Maar telkens als het moment daar is, dan lijken al je goede voornemens te smelten als sneeuw voor de zon. En of het nu gaat over vroeger slapen, minder suiker eten, minder alcohol drinken, meer gaan sporten, minder tv kijken, meer lezen, stoppen met roken, vermageren, etc … het zijn allemaal goede voornemens die wellicht nooit zullen lukken als je er geen echte doelen van maakt.
Lees verder


Jongleer jij met teveel todo's en verplichtingen?

In bepaalde periodes van het jaar komt alles samen en verlies je de controle. Je begint dan emotioneler te reageren op futiliteiten, zowel op het werk als thuis... misschien nog meer thuis dan op het werk. Je slaapt moeilijk en meteen na het opstaan start je todo's.
Lees verder


Wil je samen je doelen realiseren?

Kom bij onze nieuwe club, namelijk: 

Johan heeft het afgelopen jaar met 20 enthousiaste mensen gewerkt aan het behalen van doelen. De wegen van Johan en mezelf hebben elkaar al vaak gekruist. En dit mondt nu uit in een (h)echtere samenwerking.

Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe samenwerking met als ronkende naam: de Goal Getters Club.

Want SAMEN gaat het beter: een stok achter de deur, een partner waar je regelmatig verantwoording aflegt ... het is zo effectief om je doelen te bereiken.

Meer over weten? Surf naar: www.goalgettersclub.be


Geef jouw reactie:

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.