Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Mediteren Voor (Her)beginners

Mediteren leert jou stoppen en kijken.
Handig in crisissituaties, maar ook de sleutel tot rust in je hoofd en leven.
Tot innerlijke vrijheid.
Deze online training zet je op weg.

Leven op automatische piloot

Laat jij je leiden door wat je denkt of door de mensen rondom jou?

Dan word je geleefd.

Sta je nooit stil bij wat er met of rondom jou gebeurt?

Dan leef je op automatische piloot en roest je vast in oude patronen. En als je blijft doen wat je deed, zal je krijgen wat je kreeg.

Stel je even voor …

Je auto zit vast in de modder. Wat is je eerste reflex? Royaal gas geven, natuurlijk. Helaas zak je zo alleen maar dieper weg. Als je stopt en kijkt, ontdek je al snel betere opties. Rustig optrekken, bijvoorbeeld. Of plankjes onder de wielen leggen.

Meditatie leert jou stoppen en kijken. Dat is niet enkel handig om te voorkomen dat je in paniek of automatische piloot schiet als je auto (of werk of relatie) vastloopt. Het sust je kwetterende monkey mind en traint de spier die je nooit eerder trainde: je aandachtsspier. Zo breng je rust in je hoofd en leven. En boor je een reservoir van innerlijke vrijheid aan.

Mediteren, is dat niet voor zwevers?

Dat dacht ik ook, 15 jaar terug. Ik ben enthousiast, steeds boordevol ideeën en projecten. Dat zorgde voor onrust en gejaagdheid in mijn leven. Ik probeerde – tevergeefs – van alles om rust te vinden. Tot ik een VRT-filmpje zag over meditatie en mindfulness. Ik zag hoe mensen tot rust kwamen, maar de meditatiebelletjes en wierookstokjes schrokken me af.

Enkele maanden later kwam ik op het spoor van een meditatieleraar met een no-nonsense aanpak. Ik gaf meditatie een kans en het veranderde mijn leven.

Coach-Jan-Jacobs

Leer mediteren. Ja, ook jij!

In deze online training ontdek je wat mediteren (niet) is, hoe je eenvoudig mediteert, welke meditatievormen voor jou werken en hoe je veel voorkomende valkuilen omzeilt. Je zal staan popelen om te mediteren en vol te houden. Voorkennis is niet nodig.

Dit is een online training. Wat dat betekent?

 • Je hebt altijd en overal toegang tot de training, voor onbeperkte tijd.
 • Je kan vandaag investeren en pas later deelnemen, als je nu geen tijd hebt.
 • Je hebt enkel een internetverbinding nodig, en een computer, tablet of smartphone.
 • Je krijgt een certificaat en toegang tot de Coach Jan  Academie. Kom in contact met gelijkgestemden, stel vragen aan wie jou voorging en deel je successen.

Deze training bestaat uit 1 u. tips & tricks en 2 u. mediatie, gespreid over een week.
Je tijdsinvestering is dus beperkt.

De training bestaat uit 3 modules:

1. Mediteren: hoe, wat en waarom?

In deze module gaan we dieper in op wat meditatie nu wél en niet is.

 • Wat is het verschil tussen mediteren en concentratie?
 • Waarom is mediteren zo belangrijk?
 • Wat is het effect van meditatie op korte en op langere termijn?
 • Wat kan je bereiken dankzij een regelmatige meditatiepraktijk?
 • Wanneer en hoelang mediteren en hoe?

Allemaal vragen waarop je in deze module antwoorden krijgt. Bovendien geven we je 7 concrete handvaten om een dagelijkse meditatie-gewoonte op te bouwen.

2. Aan de slag met meditatie

Dit is wellicht de kers op de taart van de hele training. In deze module krijg je verschillende nieuwe meditatie oefeningen mét extra uitleg over het hoe en waarom van deze oefening. We beperken ons uiteraard niet enkel tot zitmeditatie, er zijn ook staande oefeningen, liggende oefeningen en ook oefeningen met beweging. Vind je een oefening niet prettig, dan is dat niet erg: keuze genoeg! En er komen binnenkort extra oefeningen!

3. Bonussen

Alsof dat alles nog niet genoeg is, krijg jij nog wat extra’s. Er staan een aantal verrassingen klaar voor wie zich doorheen de training werkt. Een eerste vertel ik je al: "Word minimalist en geniet van meer vrijheid en minder stress".

Voor wie is Mediteren voor (her)Beginners?

Deze training past perfect bij je als je je hierin herkent:

 • je vraagt je je af of meditatie iets voor jou is?
 • je hebt over meditatie gelezen in boeken of je hebt al gehoord over de positieve effecten die vrienden of collega’s ervaren en je wil het ook eens proberen?
 • je vindt het moeilijk om op je eentje met meditatie aan de slag te gaan?
 • je hebt misschien wel al eens een poging ondernomen om een dagelijkse meditatie-gewoonte op te starten, maar je lukt er niet in om dit in je eentje vol te houden?
 • je vindt het aangenamer / gemakkelijker om te mediteren met geleide meditatie?
 • je hebt last van spanning en stress en je wil hier iets aan doen?
 • je wil meer inzicht in wat voor jou écht belangrijk is?

Niet goed? Geld terug.

Deze online training heeft een unieke garantie. Waarom? Omdat ik zeker ben dat ze voor jou werkt. Zoals voor de duizenden (!) mensen die aan de slag gingen met mijn meditatietips.

In het onwaarschijnlijke geval dat deze training jou niet helpt om te leren mediteren of als mediatie niets voor jou blijkt te zijn, stort ik het volledig bedrag terug. Stuur me daarvoor binnen het jaar een e-mail met wat je hebt gedaan. Je loopt dus geen enkel risico.

Start vandaag nog met meditatie

De prijs is 79 euro voor onbeperkte toegang tot deze training en ontvangt daarvoor een factuur.

START vandaag

Twijfels of vragen? Ik denk graag mee.


Niet zeker wat bij jou past? Vragen waarop je nog geen antwoord kreeg? Ik sta voor je klaar. Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.