START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Zo breng je in 7 dagen verbetering in jouw levenskwaliteit

photo-1505816014357-96b5ff457e9a

Als mensen jou vragen: waarom doe jij wat jij doet?
Wat zou jij dan antwoorden?

Moeilijke vraag hé?

Het is een vraag die mij regelmatig bezig houdt. Eerst en vooral om ik deze vraag zelf regelmatig stel aan mensen, maar uiteraard stel ik deze vraag ook vaak aan mijzelf. Het is de ideale manier om even te checken of “het nog klopt”. Ben ik wel bezig met de juiste dingen (en doe ik ze op de juiste manier).

Als ik doorga op deze vraag, dan kom ik meestal op dezelfde essentie: ik doe wat ik doe om een sprankelend en betekenisvol leven te leven. En dat doe ik door elke dag open te staan voor de uitdagingen van de dag, mezelf lerend en ook dienstbaar op te stellen. Persoonlijke groei is hierin voor mij een grote drijfveer. Raf Stevens, die mij eerder deze week interviewde voor zijn podcast (verschijnt binnenkort) zei op een gegeven moment: "You teach best what you most need to learn”. En dat klopt voor mij helemaal. Het is voor mij een wisselwerking. Waar ik zelf in te leren heb, dat neemt vaak mijn aandacht en dat wil ik vervolgens ook graag doorgeven.

In dit artikel geef ik je graag 7 manieren om jouw leven de komende week beter te maken. Doe je mee?


Stop met het najagen van succes in de toekomst

De filosoof Alan Watts zei dat het leven zoals een liedje is waarbij doel van het liedje is om te dansen. En dansen doen we omdat het gewoon leuk is. Niet om het einde van het liedje te halen, nee … we dansen omdat het leuk is. Het doel van ons leven is niet om bepaalde successen te behalen in de toekomst. Akkoord, het is wel fijn om succesvol te zijn én het streven naar een bepaald doel geeft ons leven betekenis.

Het realiseren van je persoonlijke missie geeft je leven kleur. Maar het eigenlijke doel van het leven is “leven”. En dat vergeten we af en toe wel eens. We zijn bezig met de drukte van elke dag, we leven op automatische piloot en dan zoeft het leven ons soms wel eens voorbij.

Hoe kun je de komende 7 dagen jouw leven beter maken en het geluk proeven in het "hier en nu"?


1. Geluk:

Maak een lijstje met 7 dingen die je erg graag doet, met de nadruk op “kleine dingen”. Doe elke dag 1 iets van deze lijst. Om jou te inspireren zijn hier een aantal van mijn kleine dingen:

 • bel een vriend voor een babbel
 • drink een koffie op het terras
 • doe een wandeling in een nabij park
 • luister naar een inspirerende podcast
 • doe even gek met de kindjes
 • speel even piano


2. Persoonlijke ontwikkeling:

Hou gedurende 7 dagen een ochtendpagina bij, schrijf gedurende 5 minuten zonder stoppen en neem een bepaald zelfgekozen thema, zoals:

 • hoe ziet mijn ideale leven eruit?
 • wat zijn mijn onbereikbare dromen?
 • wie zou ik willen ontmoeten (mogen ook onbereikbare mensen zijn) en waarom?


3. Omgeving:

Wandel rond in jouw huis en identificeer 7 dingen die jou al lange tijd ergeren omdat ze gerepareerd moeten worden. En neem dan elke dag 1 iets onder handen. Hier zijn wat voorbeelden:

 • een kader dat opgehangen moet worden
 • een lamp dat vervangen moet worden
 • een knoop aan je broek die gemaakt moet worden
 • een lade met potjes die opgeruimd moet worden


4. Financieel

Koop de komende 7 dagen niets dat je niet absoluut nodig hebt. Telkens wanneer je op het punt stond om toch iets te kopen, dan kun je dat geld even opzij houden om iets nuttig mee te doen, zoals:

 • betaal een bepaalde lening sneller af
 • maak een buffer voor onvoorziene kosten
 • investeer in iets wat voor jou een passief inkomen kan worden


5. Time Management

Maak op het einde van jouw dag tijd voor een korte reflectie:

 • waar heb je veel tijd aan gespendeerd én hoe komt dat?
 • waar heb je te weinig tijd aan gespendeerd én hoe komt dat?
 • hoe wil je het morgen beter doen?


6. Gezondheid

Eet gedurende de komende 7 dagen bewuster dan anders en verander 1 iets in je eetpatroon:

 • eet minder suiker
 • eet minder vlees
 • eet minder koolhydraten
 • eet meer groenten
 • drink meer water


7. Liefde

Neem jezelf voor om minstens 1 keer per dag een kleine actie te ondernemen die jouw relatie ten goede komt, zoals:

 • zeg je geliefde dat je hem / haar graag ziet
 • geef een knuffel of een zoen wanneer je van huis weggaat
 • ga samen wandelen
 • neem echt tijd om te luisteren (ipv zelf te spreken)


Doe jij mee? Dan hoor ik graag jouw ervaring bij de reacties!

Geef jouw reactie:

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.