START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Afl. 22 - Waarom kan ik niet gewoon gewoon doen?

Podcast-22

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering een persoonlijke reflectie op de vraag "waarom kan ik niet gewoon gewoon doen"?

Een tijdje terug gaf ik een webinar voor 271 ingeschreven deelnemers. Dat is veel ... toch voor mij. Net voor de start van dit webinar, wellicht onder invloed van de stress, stelde ik mij de vraag waarom ik dat toch allemaal doe. Waarom maak ik het mij soms zo moeilijk en lig ik niet gewoon lekker lui in de zetel?

In deze podcast geef ik je het antwoord op de vraag "waarom ik dit allemaal doe" en "waarom ik niet gewoon gewoon kan doen", net zoals anderen. Maar ik heb ook enkele vragen voor jou. Wil je ze weten? Luister dan naar deze korte podcastaflevering.  

Over de Coach Jan Podcast

Jan Jacobs, of beter gekend als Coach Jan, is sinds 2007 dé coach van heel wat gedreven mensen die een gezonde boost willen geven aan de kwaliteit van hun leven. Coach Jan is zelf een zeer gedreven en ondernemend persoon. Naast zijn coachpraktijk, is Jan algemeen directeur van een welzijnsvoorziening met zo’n 100 tal medewerkers en geeft hij her en der lezingen en workshops. En als Jan niet met mensen werkt, is hij bezig met schrijven of sporten. Lees meer over Coach Jan hier.

Stel ons een vraag

Als je een vraag hebt, een reactie, een gedachte of een voorstel? Dan ben je meer dan welkom. Schrijf het bij de reacties op de website of stuur me een mail.

Vind je het goed wat je hoort?

coach-jan-cover170x170Super! Als je 30 seconden tijd wil nemen om jouw mening achter te laten bij iTunes, dan zou mij dat helpen om de podcast bekender te maken, en ik ben je er eeuwig dankbaar voor! abonneer-via-podbean  abonneer-via-itunes

Geef jouw reactie:

4 berichten

Emmy Sneyders
 

Dan Jan, dit vraag ik me nu ook zo dikwijls af: Waarom kan ik niet gewoon "gewoon" doen? Waarom maak ik het me zo moeilijk? Waarom pak ik zoveel aan? Mijn antwoord is dan: "Ik doe het allemaal ontzettend graag.' Ik ben met pensioen, ben 64 vandaag geworden, maar mijn leven is nog heel druk: kleinkinderen, uitvaarten voorgaan, parochiebladen maken voor twee gemeenten, voorzitster zijn van KVLV, ... Het is moeilijk om in al die dingen een keuze te maken.
Lees verder
Lees minder
vivapo
 

Deze podcast (de allereerste keer dat ik een podcast beluister) is voor mij een eye-opener. Ik stel mezelf dikwijls die vraag: waarom doe ik alles wat ik doe? waarom doe ik niet gewoon? Ik blijf mezelf het antwoord schuldig en laat dan ook de vraag los ... tot iemand anders mij die vraag stelt en ik een ondertoon van verwijt in die vraag ervaar. Die vraag wordt dan dikwijls gevolgd door: wat wil jij bewijzen? Ook daarop blijf ik het antwoord schuldig (oeps wat klinkt dat negatief), want ik weet het echt niet. Tot ik vanavond deze podcast beluisterde en het verhaal van de drie zones hoorde: comfortzone / groeizone / paniekzone. Ik werd mij bewust: er is reeds VIJFTIG jaar in mij een verlangen om ... te groeien. En dan krijg ik ook het antwoord op een andere vraag: waarom vind ik het niet erg dat activiteiten die ik met succes begeleid (bijvoorbeeld lachyoga in de natuur) plots stilvallen? Het antwoord: omdat er op dat moment niet meer te groeien valt, want ik zit dan in mijn comfortzone én dan biedt er zich plots een nieuwe uitdaging aan. Een vraag waarbij ik enige paniek ervaar in de zin van ... kan ik dit wel? durf ik dit wel? en wat als mij dit niét lukt? overschat ik mezelf niet? .... Wat een geruststelling te beseffen dat ik mij dan in de derde cirkel bevindt: de paniekzone die mij uitnodigt om weer te groeien. Ik ben 67 jaar (over een maand word ik er 68). Ben ik dan te oud om te leren, of om te groeien? Ik kijk naar de natuur: een boom blijft altijd groeien, ook wanneer die 'op leeftijd is'. Morgen begeleid ik een stiltewandeling in de natuur voor vijf mensen. Thema wordt: groeien. Hoe ik dat zal aanpakken? Ik weet het niet. Ik hoef het nu nog niet te weten. Wat ik wel weet: ik zit hieromtrent niét in mijn paniek- maar in mijn groeizone. Van harte dank Jan! Viviane.
Lees verder
Lees minder
winterzon
 

Ben deze maand van start gegaan in een nieuwe job. Word dus heel vaak uit mijn comfortzone gehaald. Voelt soms wel wat oncomfortabel aan, maar voel ook dat ik groei en leer en dat geeft me dan weer energie. Gelukkig heb ik ook een fijne en geduldige collega die steeds klaar staat om al mijn vragen te beantwoorden.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

veel succes in je nieuwe uitdaging!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.