START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Tijd voor de stilte

stilte

De komende dagen maak ik het stil.

Letterlijk en figuurlijk want ik volg een stilteretraite met Christina Feldman en John Peacock, waarbij ik terugval op de strikt noodzakelijke basale activiteiten en mediteren. Even uit de dagelijkse gewoonten stappen en kijken naar wat er is.


Eerlijk?

Ja, het schrikt mij enorm af. Ik heb zoveel bewuste en onbewuste patronen die voor structuur en veiligheid zorgen, maar die zorgen er ook voor dat ik vaak net die dingen doe die mij weghouden van wat essentieel is. Ik ben dus erg benieuwd naar wat deze ervaring mij zal leren en ik hoop dit uiteraard te kunnen meenemen in mijn leven en werk.


Waarom is innerlijke rust en stilte belangrijk?

De eerste stap op de weg naar de wijsheid is stilte, de tweede luisteren, de derde onthouden, de vierde toepassen, de vijfde voorleven aan anderen.

- S. Ibn Gaborol


Elk laatste zondag van oktober is er de dag van de stilte, een initiatief dat meer aandacht wil voor de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht in Vlaanderen, Brussel en Nederland.

Volgens hen is innerlijke rust en stilte belangrijk:

 • om rust te midden van onrust te ervaren
 • om alert en toch ontspannen te zijn
 • om zicht te krijgen op denkpatronen en (voor)oordelen
 • om niet meegesleept te worden door emoties
 • om je niet te verliezen in alles wat er op je afkomt
 • om in balans te zijn
 • om eenheid in verscheidenheid te ervaren
 • om te reageren vanuit kracht in plaats vanuit (on)macht
 • om te leven vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst
 • om open en helder in het leven te staan
 • om met meer intensiteit en vreugde te leven
 • om te leven vanuit inspiratie en creativiteit
 • om te luisteren naar anderen
 • om te luisteren naar jezelf
 • om te weten wat je werkelijk wilt
 • om te ontdekken wie je werkelijk bent


Zo lang de stilte opzoeken, is voor mij dubbel: ik heb nog zoveel te doen en net daarom is het goed dat ik vertrek?


Benieuwd naar mijn ervaring?

Lees het hier: Mijn ervaring van een week in stilte

Geef jouw reactie:

3 berichten

Anjz
 

Heel moedig van je om de stilte op te zoeken. Kan goed begrijpen dat jebeen dubbel gevoel hierbij hebt. Zelf denk ik dat het voor iedereen goed zou doen om uit het dagelijks leven te onthaasten. Ben dus ook heel erg benieuwd naar u ervaring hiermee ☺ succes
Lees verder
Lees minder
mieke
 

Ik wens je 'n boeiende en intense stilte-week toe! Weet je gedragen door het leven en de mensen in je leven. Fijn dat je dit met ons wil delen.
Lees verder
Lees minder
Goedele Scheepers
 

Wat een fantastisch initiatief om helemaal op te gaan in de stilte, zodat de geest kan spreken en het hart kan luisteren...helemaal weer dicht bij jezelf te komen, dan kan alleen maar als we het heel stil maken... "Stilte is als slaap, zij verfrist de wijsheid" Ben zeer benieuwd naar jouw ervaring, veel succes !!!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.