START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Leef je dromen en krijg een droomleven

photo-1507691640734-887fa7be3377

"Het leven is aan de durvers" of "wie niet waagt, die niet wint!” … het zijn uitspraken die ik regelmatig heb gehoord in mijn leven. En eigenlijk zit er wel een waarheid in. Het loslaten van je comfortabele omgeving, een nieuwe stap zetten in je leven, maakt dat je groeit als mens.

Of het nu gaat over de plek waar je woont, het werk dat je doet, bepaalde uitdagingen waarvan je droomt, … Je kan het ook omdraaien: te lang blijven hangen in je comfortabele plek, de routine opzoeken, zorgt misschien wel voor sleur in je leven en doodt stilletjes alle groei.

De sleutel is volgens mij weten wanneer je voor je dromen moet gaan en weten wanneer het tijd is om op adem te komen en dus in je comfortabele plek te blijven “hangen”. In dit artikel ga ik dieper in op dit onderwerp. Ik ben heel erg benieuwd voor welke droom jij wil gaan! 


Durf je dromen te leven

Als er één zekerheid is in een leven, dan is het wel dat alles ALTIJD in verandering is. Niets blijft hetzelfde, werkelijk niets. Zelfs elke cel in jouw lichaam vernieuwt zichzelf om de 7 jaar. Dus, de persoon die je nu bent is fysisch niet meer dezelfde als die persoon van 7 jaar geleden. En toch houden we zo van het gekende, het normale, van structuur en duidelijkheid, van patronen en van routine.

De voordelen van structuur en van routine zijn dat we hierdoor niet teveel “actief” moeten nadenken. We kennen het en we doen het gewoon. We doen het op automatische piloot. Elke dag dezelfde ochtendroutine, dezelfde weg naar het werk, elke week hetzelfde weekmenu, elke dinsdagavond dezelfde hobby, etc ... Het geeft structuur aan ons leven.

De nadelen van die automatische piloot, van structuur en routines, zijn dat we minder en minder open staan voor het nieuwe. Je berust als het ware in het gekende en dat biedt weinig ruimte voor dromen, voor het nieuwe, voor de verandering die zich onvermijdelijk aandient.


Maar wacht eens even, had ik daarnet niet gezegd dat alles steeds en altijd in verandering is?

Dus, als je teveel blijft hangen in automatische piloot en dus niet open staat voor verandering … dan kom je in de problemen. Je komt in een crisis terecht, omdat je je niet hebt aangepast aan de nieuwe situatie, aan de nieuwe omgeving. Vergelijk het met een ondernemer die met een fantastisch nieuw product op de markt komt. Op dat moment is dat een fantastisch product, omdat de markt erachter vraagt. Als de ondernemer jaren na elkaar hetzelfde product op dezelfde manier aan de markt zal aanbieden (op automatische piloot), dan zal die ondernemer op een bepaald moment in een crisis terecht komen. De markt verandert en dus moet die ondernemer innovatief denken, vooruit denken en het product aanpassen aan die veranderende markt. Jouw dromen laten je toe om innovatie in jouw eigen leven te brengen.

Om jouw eigen verandering mogelijk te maken en dus niet te blijven hangen in het gekende (én niet open te staan voor de verandering die zich aandient).


In 12 stappen jouw dromen waarmaken en meebuigen in de verandering

Of het nu gaat over je werk, je relatie, de buurt waar je woont, … alles is dus voortdurend in verandering. Ik hoor soms wel eens mensen zeggen over hun partner dat hij / zij zo erg veranderd is. Ja natuurlijk, mensen veranderen. De uitdaging is om als koppel elk je eigen groeiproces door te maken en dit te kunnen afstemmen op elkaar. Dus individueel groeien en ook als koppel te groeien.

 

Maar hoe doe je dat nu?

Marinus Knoope is fysicus en heeft zich jarenlang bezig gehouden met de vraag in hoeverre en op welke manier de mens invloed heeft op z’n eigen levensomstandigheden. Met andere woorden: in hoeverre is de mens regisseur van zijn eigen leven? Hij vergelijkt onze dromen, verlangens en wensen met de natuur: zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren.

In zijn boekje beschrijft hij in 12 stappen de natuurlijke opeenvolging van een wens tot de realisatie ervan: Zelf vind ik het wel een boeiende manier om te kijken hoe je je eigen wensen kunt realiseren.

 

Een persoonlijk voorbeeldje?

Een paar jaar geleden wou ik iets aan mijn conditie doen. Ik was zeer veel gewicht bijgekomen en voelde me niet zo lekker in mijn vel. Daar ontstond een wens… Ik begon me in te beelden hoe het zou zijn met wat kilootjes minder en een wat sportiever leven. En ik geloofde er na een tijdje ook in dat ik dat kon!

Tegen mijn familie en vrienden vertelde ik af en toe dat mijn gewicht en onsportiviteit me wel wat dwars zat. Soms gaven mensen me tips, maar veel prettiger vond ik het om zelf op onderzoek te gaan. Ik schuimde het internet af, ging eens langs bij collega’s, en begon plannen te maken.

Uiteindelijk besloot ik om naar een diëtist te gaan en een paar goede loopschoenen te kopen. Zo gezegd, zo gedaan… ik begon een “nieuw” leven op vlak van eten en sport. Het was niet zo simpel, soms lukte het me helemaal niet om gezond te eten of om weer mijn loopschoenen aan te trekken en me te houden aan mijn trainingsschema’s.

Maar gelukkig werd ik voldoende aangemoedigd door de kilootjes die ik verloor, de kilometers die ik verder kon lopen, mijn hartslag die daalde tijdens de verschillende trainingen en de vele mensen die me steunden! Hierdoor kon ik volharden en er voluit voor gaan! Na een tijdje kon je echt zien dat ik vermagerd was, ongeveer 15 kilo en ik liep in 2007 mijn eerste halve marathon. Super content was ik!

Uiteraard ontving ik heel graag de complimentjes en mijn eigen vreugde. Ik waardeerde wat ik had bereikt en voelde een soort van innerlijke rust. Na een tijdje begon ik te dromen van een marathon. En die liep ik een tijdje geleden in Antwerpen! Zo simpel is het :-)

En nu jouw droom: welke droom ga jij waarmaken?

Geef jouw reactie:

1 reactie

vivapo
 

vandaag op verkenning samen met Marc voor 't SchrijfNest op verplaatsing verplaatsen van 't SchrijfNest betekent buiten mijn comfortzone treden en durven durf te dromen leef je dromen en je krijgt een droomleven (met een knipoog naar Coach Jan)
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.