START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

#26: Johan DHaeseleer - Stoïcisme als levensfilosofie en over de dood

Podcast 26

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering Johan DHaeseleer over het Stoïcisme als zijn levensfilosofie en over de dood.

30.000 keer dank!

Eerst en vooral wil ik jou bedanken. De podcast werd intussen meer dan 30.000 keer beluisterd. Eerlijk? Ik kan dat cijfer nauwelijks bevatten. De laatste aflevering dateert alweer van 22 maart 2017 … 3 jaar lang is er dus een “podcaststilte” geweest, maar nu is hij er terug. Deze corona periode heeft er uiteraard wel wat mee te maken.

Niet dat ik me verveel… maar … deze bijzondere tijd nodigde me wel uit tot reflectie over wat echt belangrijk is. Het blijkt opnieuw dat – wanneer je geconfronteerd wordt met beperkingen, er plots een nieuwe wereld opengaat waar je zelfs echte vrijheid kan ervaren. Een interessant thema waar Johan en ik het over hebben in deze podcast.

Als ik kijk wat voor mij persoonlijk écht belangrijk is, dan kom ik opnieuw in contact met mijn persoonlijke levensopdracht: het bouwen aan en het ervaren van een sprankelend en betekenisvol leven en hierin een gids zijn voor anderen. Misschien wel voor jou.

In deze podcast ga ik de komende afleveringen in gesprek met verschillende mensen. Telkens mensen die mij op een of andere manier inspireren, waarmee ik een bepaalde klik heb en waarvan ik denk dat ze jou als luisteraar erg zullen boeien. We hebben het over het leven, over hun levensopdracht en wat hun leven sprankelend en betekenisvol maakt.


Over Johan In deze aflevering hoor je het verhaal van Johan D'Haeseleer.

Johan was in 2016 al eens te gast in de Coach Jan Podcast, we hadden het toen over persoonlijke effectiviteit en hoe je de beste versie van jezelf kan worden. Johan is van opleiding een industrieel ingenieur en behaalde ook een MBA. Hij werkte lange tijd voor Colruyt, waarvan de laatste drie jaar als verantwoordelijke voor Opleiding en Vorming.

De voorbije 10 jaar is Johan zaakvoerder van ExtraTijd en nu van Teamfixers, waar hij en zijn team coachings en cursussen geven voor efficiënter werken en timemanagement. Johan noemt zichzelf een experimens. Hij ziet experimenteren als een manier om beter te worden, want volgens Johan is er altijd een manier te vinden om het beter te doen.


En via experimentjes geeft hij zichzelf de toestemming om dingen op een andere manier uit te proberen. Verschillende experimenten komen dan ook aan bod in deze aflevering, maar wil er nu al bij zeggen dat ik met deze podcast jou niet wil aanzetten om dezelfde experimenten te doen. En doe je het toch, raadpleeg dan eerst je huisarts. Tijdens deze aflevering zakken Johan en ik naar wat diepgaandere thema’s, zoals het Stoïcisme, de dood en hoe te leven met het einde voor ogen. Het was een erg boeiend gesprek en hoop dat jij er iets aan hebt.


We hebben het over:

 • ExperiMens en biohacking of hoe kan ik mezelf als mens optimaliseren
 • Het Paleo-dieet en revolutionair diëten 
 • Hoe experimenten Johan doen groeien
 • Waarom Johan ’s nachts zijn mond dichtplakt tijdens het slapen
 • De verschillende fasen die je doorloopt als je van iets afscheid moet nemen
 • Van stoppen met vechten naar acceptatie
 • Hoe het gebruik van ayahuasca Johan veel meer inzicht gaf in de dood
 • Als je leeft met de dood voor ogen, dan heeft alles veel meer betekenis
 • Wat doet Johan om een betekenisvol leven te ervaren?
 • Waar Johan inspiratie haalt: The Daily Stoic (de levenswijsheid van de Stoïcijnen)
 • Waarom saaiheid toelaten zo belangrijk is
 • De dankbaarheidsoefening


Mensen genoemd in deze podcast:


Boeken en andere bronnen:

Geef jouw reactie:

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.