START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Afl. 18 - Een overvolle mailbox? Zo stop je het gevecht!

Schermafdruk-2016-10-24-13.23.01-e1477308340924

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering alles over het temmen van jouw mailbox.

 

Heb jij ook, zoals zoveel mensen, last van een overvolle mailbox? In deze aflevering leer ik je jou hoe je elke dag kunt afsluiten met een lege mailbox.

Wat mag je verwachten?

  • Waarom we zo in gevecht zijn met onze mailbox
  • Wat het verschil is tussen mail verwerken en mail behandelen
  • De mappen die je helpen met het legen van je mailbox (volgens GTD)
  • Enkele ondersteunende apps: momentUnroll Me, Boomerang,
  • Mijn todo-app: nozbe (noot:  nu werk ik met Todoist)

Ik wens je veel luisterplezier en uiteraard zijn jouw reacties welkom bij de reacties hieronder!

 

Over de Coach Jan Podcast

Jan Jacobs, of beter gekend als Coach Jan, is sinds 2007 dé coach van heel wat gedreven mensen die een gezonde boost willen geven aan de kwaliteit van hun leven. Coach Jan is zelf een zeer gedreven en ondernemend persoon. Naast zijn coachpraktijk, is Jan algemeen directeur van een welzijnsvoorziening met zo’n 100 tal medewerkers en geeft hij her en der lezingen en workshops. En als Jan niet met mensen werkt, is hij bezig met schrijven of sporten. Lees meer over Coach Jan hier.

Stel ons een vraag

Als je een vraag hebt, een reactie, een gedachte of een voorstel? Dan ben je meer dan welkom. Schrijf het bij de reacties op de website of stuur me een mail.

Vind je het goed wat je hoort?

coach-jan-cover170x170Super! Als je 30 secondjes tijd wil nemen om jouw mening achter te laten bij iTunes, dan zou mij dat helpen om de podcast bekender te maken, en ik ben je er eeuwig dankbaar voor! abonneer-via-podbean  abonneer-via-itunes

Geef jouw reactie:

4 berichten

brunovanhecke
 

mooie podcast Jan! Het is inderdaad zo dat mensen geneigd zijn om in hun inbox te "leven". Wij noemen dat altijd Pavlov en zetten dan ook meteen alle notificaties uit (belletjes, popups, etc) die mensen naar hun inbox drijft. Je kan altijd reminders zetten op individuele zaken als dat nodig is. GTD is een eerste manier om daarmee (en nog andere inkomende zaken) om te gaan. Er zijn nog andere methodes, zoals onder andere Priority Management, die vooral werken op productiviteitsverhoging in de zakelijke omgevingen en iets breder gaan (ook effectief plannen, delegeren, communiceren, verbintenissen en beloftes nakomen, etc...). Zeker de moeite om eens te bekijken. Leuke tips ook ivm de apps die beschikbaar zijn om mensen daarin te helpen. Ik ga er zeker een paar van uitproberen. Moments is alvast de eerste die gedownload wordt ;-) groetjes Bruno
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank je wel Bruno! veel succes alvast :-) Ik ga dat eens bekijken, priority management. Misschien eens samen een podcast over doen? :-)
Lees verder
Lees minder
brunovanhecke
 

met alle plezier Jan! Laat maar weten ;-)
Lees verder
Lees minder
Rhea
 

Hey Jan, Tijdens een babbeltje met jou, vertelde ik je dat ik deze podcast een beetje saai vond en het zelfs niet tot einde heb beluisterd. Maar ik moet toch even kwijt dat het deel dat ik gehoord heb toch wel is blijven hangen: ik ben me systematisch beginnen uitschrijven op allerlei onzinnige nieuwsbrieven en heb op mijn werkmail een aantal regels ingesteld. Mijn inbox is hierdoor zoveel overzichtelijker geworden! Bedankt ! Zo zie je maar weer dat saai ook gewoon heel goed kan zijn :-)
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.