START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

De illusie van succes. Dit krijgen mensen nooit te zien

Ik geef het toe: ik ben in de ban van The Voice. De reden daarvoor is het welverdiende succes van Jan Van De Ven, ook wel eens de Bruce Springsteen van Willebroek genoemd. Jan De Ven ken ik veel beter als de papa van Nelleke, een vriendin waarmee ik jaren samen heb gezongen in een bandje (en waar ik momenteel mee afspreek om de draad terug op te nemen vanaf september).

Dat Jan de finale gehaald heeft, verbaast me niet. Ik ben vooral ontzettend blij voor Jan en zijn hele familie, vrienden en fans. In dit hele verhaal leer ik mooie lessen en vond het meer dan de moeite waard om er een artikel over te schrijven. Daarnaast doe ik graag een oproep om vrijdag tijdens de finale te stemmen voor deze fantastische mens! Voor Jan zou de kers op de taart natuurlijk zijn: The Voice van Vlaanderen worden. Go Jan!

Jan Van De Ven

Succesvol en gelukkig zijn...

Veel mensen streven naar succes of geluk en daar is natuurlijk niks mis mee. Je streeft bepaalde doelen na, je hebt een boodschap die je wil vertellen, je hebt een talent en dat wil je graag aan de wereld tonen. Niks mis mee. Je raakt pas in de knoop wanneer je ongelukkig wordt omdat je niet weet wat je wil of als de omstandigheden niet mee zitten. Je hebt een bepaald idee, een beeld of een overtuiging van hoe het zou moeten zijn en de werkelijkheid is totaal anders.

En dan begin je te twijfelen. Is het dat wel? Kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg? Wat gaan anderen denken? Ons brein slaat op hol en neemt de regie helemaal over: angst, zelfkritiek, piekeren, ...

We geraken in een negatieve vicieuze cirkel. Het gevoel van "het" kwijt te zijn. We gaan ook minder sporten of bewegen, we eten wat ongezonder, we komen minder buiten, ... We krijgen steeds meer en meer het gevoel de weg kwijt te zijn.

En dan?

Dan vraagt het een toegewijde actie, de bereidheid om een stap te zetten in de richting van wat jij erg belangrijk vindt. Dat kan betekenen dat je toch beslist om te gaan wandelen, ook al heb je geen zin. Je weet dat je je er achteraf veel beter door zal voelen.

De illusie van Succes

Als iemand succesvol is, dan zien wij vooral het succes. Wat we niet zien, is dat er aan dat succes een gigantische weg aan vooraf gegaan is. Een weg van toewijding, hard werken, goede dagelijkse gewoonten, teleurstellingen, keuzes maken, falen en terug opstaan en doorzetting.

De ijsberg illusie

Het succes van Jan doet me ontzettend veel plezier. Jan Van De Ven is op magistrale wijze gewoon zichzelf. De manier waarop hij zingt en performt is Jan, en niemand anders. Dat is volgens mij al een eerste belangrijke factor voor zijn succes.

Daarnaast is talent, passie en doorzetting uiteraard erg belangrijk. Passie en doorzetting wisselen elkaar volgens mij ook af. Het ene moment ben je er helemaal door gebeten en dan is het harde werk niet zo moeilijk, maar er zijn ook momenten dat je er geen zin in hebt ... en dan is wilskracht nodig om niet op te geven.

Het succes van Jan Van de Ven is volgens mij een mooie kers op de taart van zijn passie voor muziek. Hij is gepassioneerd door muziek. Hij ademt muziek. Hij toert het hele jaar door samen met zijn vrouw en de mobilhome. En overal waar hij komt, zoekt hij een plekje om te spelen. Op straat, in een café ... en hij overtuigt 1 voor 1 iedereen die hij tegenkomt met zijn talent.

Jan Van De Ven zet door waar anderen al lang hadden opgegeven. Hij deed eerder al mee aan de Waalse versie van The Voice, maar strandde in de Blind Auditions. Jaren daarvoor stond Jan in de finale van de Humo's Rock Rally. Ook daar haalde hij de finale.

Je ziet: talent komt altijd bovendrijven. Alleen talent of passie is niet voldoende. Succes komt als je er hard voor wil werken, andere zaken voor wil opgeven, kunt omgaan met mislukken en de moed kunt vinden om terug verder gaan. En vooral: geniet van de weg die je aflegt!

Ik wens Jan Van De Ven heel veel succes en mijn stem heeft hij. Die van jou ook?

Geef jouw reactie:

2 berichten

Fonz Kerremans
 

Helemaal waar. Ook toepasselijk in de sport. Go Jan, go!
Lees verder
Lees minder
Marie-Josée Decoster
 

Een goede omschrijving van ervoor werken en positief ingesteld aan een toekomst bouwen! Dat geldt voor alles in het leven!!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.