START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Aflevering 10 - Win 2 uur per dag door deze 10 tools

Welkom bij aflevering 10 van de Coach Jan podcast, de laatste aflevering van dit seizoen alweer, wat eigenlijk voorbij is gevlogen.We hebben het onder ander over :

10 tools die ervoor kunnen zorgen dat je per dag tot wel 2 uur extra hebt te besteden. Er zijn er nog veel meer, deze vind je op slimmerwerken.be. Door deze tools ga je sneller en efficiënter werken. Om dit te kunnen bereiken begin ik met een tool die voor mij en voor veel anderen niet werkt, namelijk minder slapen. Er zijn mensen die dit toepassen om zo meer tijd in een dag te hebben, maar voor mij werkt dit totaal niet. Ik heb dit een tijdje geprobeerd , maar het werkte niet. Ik heb mijn 8 uur slaap nodig. Ook neem ik vaak tijd voor ontspanning, wat mij ook een stuk productiever maakt.

Ook als ik teveel tijd krijg voor een bepaalde taak, werkt dat niet bij mij. Ik ben echt een planner, zonder een duidelijke planning ga ik dingen uitstellen en dan komt het er niet van. Een volle agenda en een goede planning werkt voor mij het best.

Ik krijg vaak de vraag van hoe ik nou mijn tijd zo goed mogelijk kan gebruiken. Wat hierbij goed kan helpen is door simpelweg meer tijd te maken. Hiervoor gebruik ik 10 tools die ik in deze aflevering zal prijsgeven.

Voordat we verder gaan met de tools bespreken we 5 vaardigheden om slimmer te werken. Het gaat over de juiste dingen op de juiste manier doen

5 vaardigheden:
 • Denk na voor je begint en zoek de meest handige manier om het aan te pakken
 • Meten is weten , hiervoor gebruik ik RescueTime
 • Kijk eens naar goed rond op Google als je niet verder komt, er staat daar ongelooflijk veel kennis
 • Gebruik je sneltoetsen op je computer
 • Delegeer uw taken
Dan nu de tools, ik gebruik deze zoveel dat ze eigenlijk bijna teamgenoten zijn.

 

10 tools om  tijd te winnen op een dag
 • Todoist , hiermee kun je je taken overzichtelijk bekijken en samen aan gedeelde taken werken
 • Adblock, domme reclames nemen ontzettend veel tijd in beslag
 • Mindmeister, waarmee je online mindmaps kunt maken
 • Textexpander, hiermee zet je stukken tekst onder een sneltoets
 • 1Password, simpel maar toch sterk beveiligd al je passwords beveiligd
 • Hootsuite, brengt al je social media samen
 • Feedly, maakt alle artikelen van websites overzichtelijk en zet ze bij elkaar
 • ForestApp, belooft je gefocussed en aanwezig te houden in het hier en nu
 • Blinkist, helpt je een boek in 10 minuten te lezen, via een samenvatting
 • F.lux, verandert de kleuren op je beeldscherm voor een betere nachtrust
 

Succes !

 

Over de CoachJan Podcast

Jan Jacobs, of beter gekend als Coach Jan, is sinds 2007 dé coach van heel wat gedreven mensen die een gezonde boost willen geven aan de kwaliteit van hun leven. Coach Jan is zelf een zeer gedreven en ondernemend persoon. Naast zijn coachpraktijk, is Jan algemeen directeur van een welzijnsvoorziening met zo'n 100 tal medewerkers en geeft hij her en der lezingen en workshops. En als Jan niet met mensen werkt, is hij bezig met schrijven of sporten. Lees meer over Coach Jan hier.

Stel ons een vraag

Als je een vraag hebt, een reactie, een gedachte of een voorstel? Dan ben je meer dan welkom. Schrijf het bij de reacties op de website of stuur me een mail.

Deel de liefde

Als je genoten hebt van deze aflevering, geef ons dan een beoordeling op Itunes. Dat helpt ons de podcast beter en bekender te maken, zodat nog meer mensen kunnen genieten van een sprankelend, stressvrij en betekenisvol leven.

Abonneer je op de podcast

Genoten van de podcast? Abonneer je dan hier via:

download Podbean

podcast-sub-itunes Itunes

Geef jouw reactie:

9 berichten

Gudrun
 

Als ik hoor hoe weinig je op de sociale netwerken doorbrengt, heb ik gelijk een paar reacties en vragen. Ik voel me gelijk schuldig als ik aan het surfen ben, terwijl ik mijn eindwerk moet typen. En anderzijds komen jouw mails en post bij de vleet binnen, alsof je altijd en overal bent. ik heb nog een hele weg te gaan. maar eerst mijn eindwerk :-) Mijn bos zal nooit een woud worden deze dagen !!!
Lees verder
Lees minder
Gudrun
 

Als ik hoor hoe weinig je op de sociale netwerken doorbrengt, heb ik gelijk een paar reacties en vragen. Ik voel me gelijk schuldig als ik aan het surfen ben, terwijl ik mijn eindwerk moet typen. En anderzijds komen jouw mails en post bij de vleet binnen, alsof je altijd en overal bent. ik heb nog een hele weg te gaan. maar eerst mijn eindwerk :-) Mijn bos zal nooit een woud worden deze dagen !!!
Lees verder
Lees minder
biekevermeulen
 

Amai, ik maak mij dezelfde bedenking als Gudrun. Ik loop regelmatig verloren op het wereld wijde web. Heel herkenbaar allemaal. Alleen ben ik niet zo gedreven om dit allemaal uit te zoeken hoe dit werkt. ik heb even todoist gehad maar ik werd er vooral opgejaagd van omdat hij me constant herinnerde aan dingen die ik nog niet gedaan had. Er is duidelijk nog wat werk aan de winkel. Ik bekijk jouw tips eens. ps: het zou handig zijn Jan, als deze in een apart venster openen want ik ben altijd de weg naar jou kwijt ;-) Ik ga alvast aan de slag met mijn bos. groetjes Bieke
Lees verder
Lees minder
biekevermeulen
 

Amai, ik maak mij dezelfde bedenking als Gudrun. Ik loop regelmatig verloren op het wereld wijde web. Heel herkenbaar allemaal. Alleen ben ik niet zo gedreven om dit allemaal uit te zoeken hoe dit werkt. ik heb even todoist gehad maar ik werd er vooral opgejaagd van omdat hij me constant herinnerde aan dingen die ik nog niet gedaan had. Er is duidelijk nog wat werk aan de winkel. Ik bekijk jouw tips eens. ps: het zou handig zijn Jan, als deze in een apart venster openen want ik ben altijd de weg naar jou kwijt ;-) Ik ga alvast aan de slag met mijn bos. groetjes Bieke
Lees verder
Lees minder
Erwin
 

slimmerwerken.be is momenteel niet bereikbaar. Is dat de juiste URL? PS: Hootsuite is met een T en Mindmeinster zonder E :)
Lees verder
Lees minder
Erwin
 

En nu maak ik zelf een type... Ik bedoel naturlijk Mindmeister. Misschien is een spellingscontrole een handige tool? :D
Lees verder
Lees minder
Erwin
 

En nu maak ik zelf een type... Ik bedoel naturlijk Mindmeister. Misschien is een spellingscontrole een handige tool? :D
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank voor de tip, ik maak er werk van!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

klopt, de link werkt inderdaad nog niet. Zal in de paasvakantie wel werken. Bedankt voor de feedback !
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.