START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Aflevering 2 - Zicht op jouw waarden en (levens)doelen en verlies ze niet uit het oog

coach-jan-podcast-doelen-waarden

Welkom bij aflevering 2 van de CoachJan podcast. Aflevering 2 staat in het teken van het belang van waarden en doelen. 

 • waarom het stellen van doelen belangrijk is
 • wat het verschil is tussen doelen en waarden in je leven
 • wat de grootste struikelblokken zijn bij het stellen van doelen
 • de 7 levensdomeinen waarbinnen je doelen kunt stellen
 • wat de "vruchtbare grond" is voor gezonde en doelen in je leven

Een onderdeel van een sprankelend en betekenisvol leven is weten wat belangrijk waarden zijn voor jou en die beleven dankzij het realiseren van passende doelen. Voor mij is de storm op Pukkelpop een turning punt geweest in mijn leven.  Dit heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Ik hoorde later dat er iemand naast mij overleden was door een omvallende paal. Toen ik die avond in mijn tent lag begon het opnieuw te stormen en toen flitste mijn leven aan mij voorbij. Ik realiseerde mij toen dat ik doelloos in het leven stond. Toen besliste ik dat ik voor mezelf doelen ging stellen, het moest anders.

Doelen kun je stellen binnen de 7 levensdomeinen, die we hieronder bespreken.

 • Gezondheid
 • Jouw bijdrage (werk, vrijwilligerswerk, ... ) die je levert aan de maatschappij.
 • Intieme relaties
 • Familie en vrienden
 • Plezier, ontspanning en hobby’s
 • Financiën
 • Je omgeving
 • Spiritualiteit


Een van mijn belangrijkste waarden in het leven is om zoveel mogelijk dienstbaar te zijn voor anderen. Dit krijgt vorm via mijn werk bij Iona vzw, via www.CoachJan.be en via mijn vrienden en familie. 

Mijn tip is om zo klein en zo snel mogelijk te beginnen. Vergelijk jezelf niet met anderen maar meet tegen jezelf over de tijd. Probeer dagelijks contact te maken met je doelen. Ik doe dit door ze overal op te hangen. Volgende week heb ik een inspirerende gast in de podcast.

Genoemde personen in deze uitzending:

Muziek gebruikt in intro, outro en tune zijn van Steven O'Brein

Geef jouw reactie:

2 berichten

Davy Maes
 

Schitterende Podcast! Onmiddellijk toepasbaar in de praktijk. Ben er meteen mee aan de slag gegaan. Bedankt Jan.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Heel fijn om te horen Davy, dank je wel! Succes!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.