START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Aflevering 3 - Slimme Onderpresteerders met Tania Gevaert en Ophélie Desmet

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast: over slimme onderpresteerders.

Een speciale aflevering deze keer want ik heb gasten uitgenodigd. Mensen waarvan ik denk dat ze inspirerend zijn, een verhaal te brengen hebben en ons dus iets kunnen leren.

Interview Tania en Ophélie

Een duo interview met Tania en Ophélie. Moeder en dochter. Een bijzonder interview, want Tania en Ophélie breken momenteel potten met hun praktijk en bedrijf "hoogbegaafdopvoeden".

En dat doet me veel plezier. Tania is zo iemand die ik al jaren ken en zoals iedereen die een eigen zaak start is het in het begin echt zoeken en wroeten in de modder. Dat ze nu succes ervaren, vind ik echt bijzonder fijn.

Tania is oprichter van hoogbegaafdopvoeden.com en specialist in slimme onderpresteerders. Ze werkt zowel met kinderen, jongeren als het hele gezin en leidt ook professionals op in het werken met slimme onderpresteerders.

Ophélie staat aan de start van grootse carrière. Ze is wetenschappelijk onderzoeker, onderwijskundige, coach en trainer met specialisatie in begaafd onderpresteren.

In maart komt hun nieuw en tweede boek uit en dat doen ze in stijl, op een congres in Wenen. Daarna komt er een boekentoer in Vlaanderen en daarbuiten.

In deze aflevering onder andere:
  • De toekomstplannen van Tania en Ophélie, onder andere het nieuwe boek "slim onderpresteren aanpakken".
  • De 5 typen onderpresteerders en het ontstaan van het bedrijf. Hierin zit een persoonlijk tintje, Ophélie was namelijk ook een onderpresteerder.
  • Het belangrijkste wat het bedrijf van Tania en Ophélie heeft gebracht tot waar ze nu zijn .
  • Belangrijke routines om stress te verlichten.
  • Het belang van slaap.
  • Ook lichten ze het tipje van de sluier van de toekomst op...
Onderpresteren is echt een groot probleem bij sommige jongeren. er zijn zelf verschillende types onderpresteerders. Bij elk type hoort een andere aanpak en hiervoor reiken zij speciale tools aan.  Tania is doorgaans erg voorzichtig en calculeert risico's slim in. Hierdoor is hun bedrijf tot nu toe tegen weinig tegenslagen aangelopen. De missie van het bedrijf is om ouders die weten van hun kind dat er meer in zit, te helpen met het vinden van de juiste manier om het beste uit hun kind te halen. Geef nooit op.

Ophélie ervaarde zelf puur geluk toen ze een hoog punt haalde voor een toets waar ze echt hard voor had gewerkt. Dit gevoel probeert zij dagelijks over te brengen op de studenten die zij begeleidt. Tania en Ophélie blikken  terug op momenten en analyseren wat ze tot nu toe hebben opgestoken en wat ze anders zouden doen als ze het nog eens zouden mogen doen. Een belangrijk punt hiervan is het durven  uitbesteden van taken om je zo te kunnen focussen op je kerntaken.

Download hier hun cadeautje voor jou:

Download- De uitsteller

 

Uiteraard is succes altijd slechts het topje van de berg die we zien en is er aan dat succes altijd een lange moeizame tocht aan voorafgegaan. In dit interview gaan we dieper in op hun worstelingen, het thema slim onderpresteren en de 5 types die ze onderscheiden bij hoogbegaafde mensen. Hun plannen en dromen, en ook de tools die hen helpen op hun tocht.

Op de website coachjan.be/3 kun je ook alle linkjes vinden waarover we spreken in de podcast én kun je bovendien ook een cadeautje vinden die Tania en Ophélie weggeven. Volgende week gaan we het hebben over tips voor een energieke dag.

Veel plezier met dit interview!

Links in deze podcast:

Geef jouw reactie:

4 berichten

David
 

Hallo Jan, Allereerst supergefeliciteerd met jouw podcasts! Ik heb er al veel aan gehad. Het luistert vooral erg leuk. Ik wilde opmerken dat op deze pagina, die eigenlijk over podcast nr 3 gaat, de aflevering staat van nr. 4 (of misschien wel altijd de laatste, dus volgende week wordt dit misschien automatisch nr 5?). Dat moet je toch eens nakijken. Groeten, David.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank je wel David! We brengen dit asap in orden. Bedankt voor de melding!
Lees verder
Lees minder
David
 

Ik heb hem eindelijk kunnen beluisreren vandaag :-) Wat ik jammer vond, was dat er eigenlijk niet over hoogbegaafdheid wordt gesproken. Onderpresteren is daar namelijk slechts één mogelijk negatief effect van. Over de verschillende types onderpresteerders werd dan weer slechts heel snel heen gegaan. Maar het was misschien niet echt de bedoeling om daarover te informeren? Was de podcast eerder bedoelt als verhaal van moeder en dochter? Misschien dat je daar in het vervolg een duidelijkere lijn moet trekken wat je nu juist wilt brengen, want bij deze aflevering bleef ik toch wat op m'n honger zitten. Ik zeg u dit omdat ik het opbouwend bedoel hé. Veel succes verder!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Heel juist! Dank voor je feedback. Ik zet m'n stapjes als interviewer en wil graag beter worden. Dus alle feedback helpt me. Thx!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.