START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Aflevering 1 - De 7 strategieën voor een sprankelend en betekenisvol leven

Welkom bij aflevering 1 van de CoachJan podcast.

In deze aflevering hebben we het over de 7 strategieën voor een sprankelend en betekenisvol leven.

7 strategien sprankelend betekenisvol leven Wat is een sprankelend en betekenisvol leven? Een sprankelend en betekenisvol leven is voor iedereen iets anders. Maar de rode draad is: "leven volgens jouw belangrijkste waarden". En om die waarden te beleven of te belichamen, zet je je dromen en verlangens om in doelen en acties. Dat is zeer kort gezegd wat een sprankelend en betekenisvol leven precies wil zeggen. Goed voor mezelf en mijn gezin zorgen is mijn belangrijkste waarde. En als ik dienstbaar kan zijn voor anderen, wel dan voel ik me erg gelukkig.

Maar dat was ooit anders ... Als kind was ik een vreemde eend in de bijt. Ik werd groot in een vriendengroep van mensen die nu allemaal arbeider zijn. Het waren doeners. Ik was meer een denker. Bovendien kom ik uit een muzikaal gezin. Mijn vader was dirigent en mijn overgrootmoeder een beroemd pianiste. Ik ging daarom ook muziek studeren alleen ik voelde mij daar niet goed thuis. Ik werd ten onrechte beschuldigt van drugsgebruik en werd van school gestuurd.

Ik kreeg een andere vriendengroep en begon toen daadwerkelijk met drugs gebruiken. Ik ben er niet trots op maar ik heb er ook geen spijt van. Ik heb daar enorm veel geleerd over mensen. Ik heb daar ook zeker mensen mee pijn gedaan, zeker toen de politie bij ons op de stoep stond. Ik heb toen ook voor de rechtbank gestaan maar ben wel vrijgesproken onder voorwaarde dat ik mij voorbeeldig moest gaan gedragen. Deze kans heb ik zeker aangegrepen.

Daarna ben ik vrijwilligerswerk gaan doen en heb daar de inspiratie gevonden om mijn leven een hele nieuwe wending te geven. Ik ben orthopedagogie gaan studeren, daarna enkele coachopleidingen en een 4-jarige opleiding tot psychotherapeut. Nog steeds blijf ik opleiding combineren met werken, zo volg ik momenteel een masteropleiding Management in de Publieke Sector.

Nu vele jaren later, ben ik trots op mijn verleden en realiseer ik elke dag mijn levensdoel: goed voor mezelf en mijn gezin zorgen en dienstbaar zijn voor anderen.

Ik denk dat ik tegenwoordig een goed leven leidt, alleen zijn er natuurlijk mindere momenten. Een sprankelend en betekenisvol leven is niet het leven leiden wat andere mensen van je verwachten. Je komt anders in een leven waarin je ‘ja’ zegt tegen anderen en ‘nee’ zegt tegen jezelf.

Ik probeer tegenwoordig mensen te laten vinden wat hun gelukkig maakt in hun leven. Ik laat mensen stilstaan bij hun eigen verlangen en wensen. Vaak zijn er dingen die die gevoelens tegenhouden en die dingen probeer ik weg te nemen.

Download het werkblad

Speciaal voor deze aflevering heb ik een werkblad gemaakt en ik nodig iedereen uit om een lijst te maken. Deze lijst noemen we de bucketlist. Dromen die je graag wilt realiseren in de toekomst. Schrijf dingen op die onmogelijk lijken. Deel ze ook vooral in de comments van dit artikel, hieronder. Dat kan natuurlijk ook via Twitter en Facebook. Als we allemaal de hashtag #MijnDroom gebruiken kunnen we iedereens dromen bekijken.

Klik op de afbeelding om te downloaden:

Download werkblad

Voor mij heeft deze podcast lange tijd op mijn lijst gestaan, ik ben super fier op het feit dat ik nu mijn droom beleef. Ook mijn marathon stond op de lijst. Op het werkblaadje, wat je kunt downloaden, staan ook een aantal dromen. Neem ze niet zomaar over, dan doe je jezelf tekort.

Muziek gebruikt in intro, outro en tune zijn van Steven O'Brein

Geef jouw reactie:

7 berichten

Bruno Van Hecke
 

heerlijke aflevering om de dag mee te beginnen! Heb het werkblad gedownload en ga ermee aan de slag. Beter nog, ik heb het vier maal geprint (oeps, niet goed voor milieu, sorry) en ga iedereen in ons gezin vragen om hetzelfde te doen. Benieuwd wat daar uitkomt en misschien wel het begin van een gezamenlijk project... tnx! Bruno
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Fijn om te horen Bruno. Je maakt mijn dag helemaal goed :-) Leuk idee om te doen met het gezin. Ik doe mee! Laat gerust weten welke gemeenschappelijke projecten er bij jou uit de bus zijn gekomen. Ben benieuwd!
Lees verder
Lees minder
Elien
 

Ik vond het een heel inspirerende aflevering...benieuwd naar meer!
Lees verder
Lees minder
Sofie
 

Weer wat inspiratie opgedaan om eens goed na te gaan denken over mn dromen, een bucketlist. Interessant wat je daar zegt over loslaten, aanvaarden en accepteren is inderdaad wijzer! Altijd leuk om dit ook van iemand anders te horen :-)
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Fijn, dank je wel Sofie! :-) Veel succes!
Lees verder
Lees minder
Gudrun
 

woensdag 3 februari 2016 Eerst en vooral mijn oprechte dank. Dit was exact wat ik nodig had om uit een impasse te komen Mijn paper over burn out bracht me hier hé ;-) tijd om te zorgen dat ik er geen krijg en sprankelend mijn toekomst tegemoet ga..!! Oké..mijn dromen 1/ 3 maand op vakantie met 10 andere coachen de bedoeling daarvan is dat elk op zijn gebied het beste van zichzelf met de anderen deelt en dat op gebied van voeding, beweging, welness, ontspanning, meditatie, miniworkshops. Na 3 maand zouden alle deelnemers een transformatie ondergaan hebben op geestelijk en lichamelijk vlak. 3 maanden geeft de mogelijkheid om nieuwe patronen in je leven te brengen. En de informatie van anderen te begrijpen en toe te passen Een win/win situatie voor elke deelnemer 2/ Mijn eigen zaal/ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenkomen zonder onderscheid van taal, huidskleur, godsdienst enz. Een vzw om mensen te helpen, met een zen tuin achteraan om rust te vinden en een kruidentuin om in te werken en samen te oogsten als de moment er klaar voor is..mijn app. zou erboven zijn en mijn winkel aan de straatkant en mijn atelier eronder. En ruimte voor een praktijk als spiritueel coach De zaal zou openstaan voor elke activiteit of vereniging op voorwaarde dat iedereen welkom is op hun activiteit. Een hartje aan de rand van Brussel om eenzaamheid om te zetten in samenhorigheid. 3/ Op een gezond gewicht en gezond in mijn lichaam door een gezond eet en leefpatroon, en dit stabiliseren. Bewust één van lichaam en geest een gezonde geest in een gezond lichaam. 4/ Mijn passie uitoefenen, Grafwerk maken, omdat ik dan in meditatie ben, bezig met de energie van de bloemen en in verbinding met de andere zijde. Dat mijn passie voldoende is om alles wat ik nodig heb te financieren en ik de tijd heb voor anderen. 5/ Het uitbrengen van mijn orakelkaarten “ Inzichten der dieren” omdat ik dan kan werken met mijn eigen positieve energiekaarten 6/ Een financiële vrijheid die alles overstijgt. Vanaf nu kan ik andere mensen helpen in hun weg naar vrijheid. En non-profit doelen steunen 7/ motiverend spreker voor een groep mensen 8/ Dat ik vrede mag meemaken, omdat mensen beseffen dat als we samen werken alles mogelijk is, dat er genoeg is voor iedereen en niemand iets tekort hoeft te komen. Dat we dus ook niet bang hoeven te zijn voor elkaar, maar elkaar kunnen helpen 9/ de relatie van mijn leven op alle gebied, een vriend en partner een zielsverwant, iemand om samen op weg te gaan :-)
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Knap Gudrun, je hebt er echt je werk van gemaakt. Veel succes!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.