START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Aflevering 9 - Maarten van de Broek: met Vonk en Visie voor de klas

Welkom bij aflevering  van de Coach Jan podcast.

Podcast 9 - Maarten van de Broek

Vandaag een mooi interview met oprichter van Vonk en Visie: Maarten van de Broek.

Maarten van de Broek is ooit leraar geweest maar tegenwoordig is hij directeur van Vonk en Visie en werkt hij als psychotherapeut. Hij vindt onder andere dat het belangrijk is dat er ontspanning is in een leven vol hard werken. Tevens houdt hij zich bezig met het scholen en trainen van onderwijzers. Dit gebeurt via Vonk en Visie, een bedrijf dat nascholing geeft aan leraren in het onderwijs en steeds meer in de hulpverlening. Maarten koos ervoor om met een positieve indruk het leven als leraar te verlaten en door te gaan als coach. Hij probeert zijn inzichten uit de zorg toe te passen op zijn huidige werk, Maarten heeft namelijk psychotherapie gestudeerd en heeft hier ontzettend veel aan gehad. Een van zijn overtuigingen is dat onderwijzers veel kunnen leren van hulpverleners, bijvoorbeeld motivatiepsychologie of communicatie met ouders.

Maarten  zou zichzelf wel zien als een sociaal ondernemer, hij vindt het belangrijk om met zinvol werk bezig te zijn en om geld te verdienen. de missie van Vonk en Visie is het ervoor zorgen dat leerlingen zo lang mogelijk en zo vaak mogelijk met plezier naar school gaan. Als zij graag naar school gaan heeft dit positieve consequenties. Maarten is heel graag bezig met manieren te vinden om kinderen te motiveren om naar school te gaan.

Tevens heeft hij meegewerkt aan het schrijven van een boek, genaamd "Leerbereidheid van kinderen aanwakkeren" samen met Jan Vanhoof. Hij verzorgde hierin vooral de praktische insteek van de motivatietheorieën. Dit proces is voor hem een goede ervaring geweest, het schrijven van een boek opent volgens Maarten vele deuren. Het zorgt ervoor dat je nog meer als een expert in je vakgebied wordt gezien.

Een betekenis vol leven is voor Maarten een leven in balans waarin hij werk doet waar hij energie van krijgt. Een goede planning en ontspanning is voor hem essentieel.

Verder in deze aflevering:

  • het ontstaan van Vonk en Visie
  • het belang van zijn opleiding psychotherapie in het motiveren van leerlingen
  • zijn goede ervaring met websites en het belang hiervan in het op de kaart zetten van je bedrijf, hiervoor gebruikte hij Typo 3
  • tools die Maarten gebruikt voor productiviteit (MoneyBird, Google Calenders)
  • de rol van hulpverlening in het leven van Maarten
  • contextueel denken door Nagy
  • tevens praten we over moeilijke momenten uit het leven van Maarten
De belangrijkste tip van Maarten, ook uit het boek, is het belang van het opbouwen van een goede en gezonde relatie met de mensen met wie je werkt en leeft op te bouwen. De relatie tussen leraar en leerling is de basis voor goede resultaten en een gemotiveerde leerling.

Genoemde personen en boeken die Maarten graag leest.  

Over de CoachJan Podcast

Jan Jacobs, of beter gekend als Coach Jan, is sinds 2007 dé coach van heel wat gedreven mensen die een gezonde boost willen geven aan de kwaliteit van hun leven. Coach Jan is zelf een zeer gedreven en ondernemend persoon. Naast zijn coachpraktijk, is Jan algemeen directeur van een welzijnsvoorziening met zo'n 100 tal medewerkers en geeft hij her en der lezingen en workshops. En als Jan niet met mensen werkt, is hij bezig met schrijven of sporten. Lees meer over Coach Jan hier.

Stel ons een vraag

Als je een vraag hebt, een reactie, een gedachte of een voorstel? Dan ben je meer dan welkom. Schrijf het bij de reacties op de website of stuur me een mail.

Deel de liefde

Als je genoten hebt van deze aflevering, geef ons dan een beoordeling op Itunes. Dat helpt ons de podcast beter en bekender te maken, zodat nog meer mensen kunnen genieten van een sprankelend, stressvrij en betekenisvol leven.

Abonneer je op de podcast

Genoten van de podcast? Abonneer je dan hier via:

download Podbean

podcast-sub-itunes Itunes

Geef jouw reactie:

1 reactie

Thielemans Wim
 

Ik kende het contextueel denken van Nagy niet. Bij het lezen van de link op deze pagina maak ik de link met opstellingswerk van Bert Hellinger. https://nl.wikipedia.org/wiki/Familieopstelling Hij kijkt ook in de opstelling naar verstrikkingen of verkeerde een verleerde volgorde in de grootouder-ouder-kind relatie.
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.