START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Aflevering 6 - Wouter Torfs: Werken met Hart en Ziel

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast: met Wouter Torfs over werken, met hart en ziel.

Podcast 6 - Wouter Torfs (1)

Een speciale aflevering deze keer want ik een gast uitgenodigd. Iemand waarvan ik denk dat ze inspirerend zijn, een verhaal te brengen hebben en ons dus iets kunnen leren.

Wouter Torfs?

Wouter Torfs komt uit een echt ondernemersnest. Zijn grootouders legden net na de Tweede Wereldoorlog de basis van de schoenenwinkelketen. Op 28e begon hij met werken in de zaak van zijn vader als assistent van de CEO. Twaalf jaar later, in 1995, neemt hij zelf de teugels over van vader Karel en zijn twee broers. Wouter Torfs en zijn medewerkers tekenden een nieuwe succesvolle strategie uit, met de focus op klantvriendelijkheid. De resultaten zijn impressionant: jaarlijks 1,4 miljoen paar schoenen die door 600 werknemers in 73 winkels worden verkocht, met een omzet van 115 miljoen euro, het tienvoudige van bij zijn aantreden.  "We nemen samen met 2 andere partners een bedrijf over en dit is wel een grote gebeurtenis. Ik merk ook dat ik erg veel energie krijg als ik aan deze overname werk."

Wouter ziet de echte ondernemer als iemand die de kansen ziet en deze op korte termijn ook durft te pakken. Vaak zijn dit grote beslissingen. Ook kan hij de valkuilen goed inschatten. Beslissingen worden doordacht en overlegd met partners of familie. Het is al ondernemer belangrijk om goed op conditie te zijn om optimaal te kunnen focussen en presteren. Hiervoor heeft Wouter een aantal manieren. Wouter heeft het geluk om terug te kunnen vallen op een ontzettend sterk team vol met mensen met meer dan 15 jaar ervaring in de branche. Ook kijkt hij veel naar zijn balans tussen werk en gezond leven. Hiervoor sport hij een aantal maal in de week. Ten derde zorgt hij ervoor dat hij niet al zijn avonden per week inplant, hij neemt ook voldoende rust. Maar misschien wel het belangrijkste is een goed gezin, een lieve vrouw waarmee je goed kunt praten.

Zijn cursus mindfullness helpt hem om zijn waarden beter te begrijpen en deze in het dagelijks toe te passen. Ook heeft hij veel gehad aan zijn NLP opleiding.

Voor Wouter Torfs mag je best gelukkig zijn op het werk, én is dit de gedeelde verantwoordelijkheid van alle medewerkers. Hij maakt ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, die daar twee dagen per jaar een opleiding voor mogen volgen. Gelukkige medewerkers maken gelukkige klanten.

In dit interview hebben we het onder andere over:

  • eigenschappen van een ondernemer
  • hoe moeilijk het is om nee te zeggen
  • de carrière van Wouter en de groei van het bedrijf
  • het stellen van bepaalde beperkingen en eisen in je leven om gezond te blijven
  •  het nut van het hebben van een community als bedrijfscultuur
  • het gebruik van een ''traject persoonlijke ontwikkeling"
  • de cursussen die Torfs aanbiedt voor zijn medewerkers om een bijdrage te kunnen leveren aan het maatschappelijke doel
Verder bespreken we zijn boek "Werken met hart en ziel" wat je hier kunt vinden: Werken met Hart en Ziel (Wouter Torfs).

De genoemde personen en links uit deze aflevering:  

Over de Coach Jan Podcast

Jan Jacobs, of beter gekend als Coach Jan, is sinds 2007 specialist in stress en burn-out en dé coach van heel wat gedreven mensen die een gezonde boost willen geven aan de kwaliteit van hun leven. Coach Jan is zelf een zeer gedreven en ondernemend persoon. Naast zijn coachpraktijk, is Jan algemeen directeur van een welzijnsvoorziening met zo'n 100 tal medewerkers en geeft hij her en der lezingen en workshops. En als Jan niet met mensen werkt, is hij bezig met schrijven of sporten. Lees meer over Coach Jan hier.

Stel ons een vraag

Als je een vraag hebt, een reactie, een gedachte of een voorstel? Dan ben je meer dan welkom. Schrijf het bij de reacties op de website of stuur me een mail.

Deel de liefde

Als je genoten hebt van deze aflevering, geef ons dan een beoordeling op Itunes. Dat helpt ons de podcast beter en bekender te maken, zodat nog meer mensen kunnen genieten van een sprankelend, stressvrij en betekenisvol leven.

Abonneer je op de podcast

Genoten van de podcast? Abonneer je dan hier via:

download Podbean

podcast-sub-itunes Itunes

Geef jouw reactie:

6 berichten

andy waeyaert
 

inspirerende podcast-gesprek met Wouter Torfs !!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank je wel!
Lees verder
Lees minder
Emmanuelle
 

Nogmaals een leerrijke pod cast.. thx Jan!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank en graag gedaan :-)
Lees verder
Lees minder
marleen
 

Genoten van het gesprek, van de eenvoud en de authenticiteit! Zou het fantastisch vinden om als coach/facilitator met deze man en zijn bedrijf te mogen samenwerken! ik hoop van ganser harte dat hij meer en meer werkgevers kan inspireren met zijn aanpak, zijn waarden en normen. En proficiat aan jou Jan, dat jij er in slaagt om deze contacten uit te bouwen!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank je wel Marleen!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.