START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Podcast luisteren? Dit is wat je wil weten

Sta jij leergierig in het leven en je wil graag nieuwe dingen ontdekken, dan is het luisteren naar een podcast echt iets voor jou. In januari 2016 start ik mijn eigen podcast, en daarom een klein woordje uitleg over podcasting. Wist je trouwens dat het wereldwijde fenomeen van podcasting in België is uitgevonden?

Podcast dit wil je weten

Het woord podcasting kom oorspronkelijk van de samenvoeging van "ipod" en "broadcasting" (uitzending). Het is dus een manier om op het moment dat het voor jou het best uitkomt, te luisteren naar een uitzending. Net zoals je mijn artikels leest, zul je in de toekomst dus ook kunnen luisteren naar een uitzending over diverse thema's.

Het is Adam Curry die in een landhuis in het kempense Rijkevorsel aan het experimenteren was met z'n Mac en bouwde een applescriptje dat gebruik maakte van RSS-feeds, en het echte podcasten was begonnen.

Leren als je onderweg bent

Zelf ben ik erg leergierig, ik hou van weetjes maar ik wil ook als mens en ondernemer groeien. Mijn tijd is vaak erg druk bezet en ben vaak onderweg. Op de radio zijn er fijne programma's te beluisteren, maar ik erger me al jaren aan de reclameblokken die voorbij komen en de vele nieuwsuitzendingen. Dankzij podcasts kan ik luisteren waar, wanneer en naar wat ik zelf wil. Ideaal voor alle gedreven ondernemende mensen, zoals wij, die graag bijleren terwijl ze onderweg zijn. Je kan natuurlijk ook thuis luisteren, of tijdens het sporten, of ... .

Wat heb je nodig om te luisteren?

Er zijn verschillende manieren om te luisteren naar een podcast. In Itunes kun je zo goed als alle bestaande podcasts vinden. Een zoektochtje in de bib daar kan je dus al snel enkele prachtige podcasts opleveren. Maar ook op de website van de meeste podcastmakers kun je de podcast beluisteren.

Elke aflevering van de Coach Jan Podcast zul je afzonderlijk kunnen beluisteren, rechtstreeks op de website van www.coachjan.be/podcast. En je kunt je ook abonneren via een podcast-programma. Het kan eenvoudig via Itunes, maar zelf ben ik een grote fan van Overcast, de meest complete en mooiste audio podcast App die je zal vinden.

Hoeveel kost het?

Niks, het is helemaal gratis.

In welk taal?

De meeste goede podcasts zijn momenteel enkel in het Engels. Er zijn er wel al enkele in het Nederlands te vinden, maar die zijn zeldzaam. Met de Coach Jan Podcast wil ik dus een bijdrage leveren aan de Nederlandstalige podcasts.

De beste podcasts van het moment?

Ter voorbereiding van mijn eigen Coach Jan Podcast, laat ik je in een komend artikel graag kennismaken met enkele fijne podcasts die ikzelf graag beluister.

Geef jouw reactie:

5 berichten

Els De Paepe
 

super Jan, ik ga je podcast zeker beluisteren en zie er al naar uit. Ik luister sinds september 2015 ook regelmatig naar podcasts als ik in de auto zit (en dat is al minstens 1 uur per dag). Op aanraden van Johan ben ik ook met overcast gestart en daar een lijst van 6 podcasts gestart, maar eens je er aan begint is het ongelooflijk wat een informatie op ja af komt op ogenblikken die anders helemaal niet productief zijn (je kan auto rijden moeilijk productieve momenten noemen). Zelf stel ik wel vast dat ik 's morgens veel opneem, maar als ik ook naar podcasts luister als ik 's avonds naar huis rij na al een drukke dag, dat het dan een luchtigere versie moet zijn want dan is mijn aandacht niet meer zo top. ik heb overigens zelfde vaststelling dat, als nu de gewone radio opstaat in de auto (vb als mijn dochter mee rijdt) dat ik het vervelend vind van hetzelfde te horen (zelfde nieuws, zelfde reclames,...) Kortom ik vind het een opportuniteit voor iedereen, en voor wie als excuus heeft dat hij of zij geen Engels kan : daar zorgt Jan nu voor de oplossing. Bedankt voor jouw waardevolle initiatief!!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Super Els, dank je wel! :-)
Lees verder
Lees minder
Ellen
 

Klopt het dat overcast er enkel is voor ipad en iphone? Ik bezit geen van beide, ik heb enkel een apple mp3 speler (die kleine shuffle). Is er iets anders waardoor ik de updates niet kan missen?
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dag Ellen, heb jij een smartphone? Want ook android heeft vele podcastplayers. Zelf zal ik de mogelijkheid aanbieden om bij elke nieuwe podcast een berichtje te ontvangen via mail. Dus, dat is ook een mogelijkheid. Groetje en dank voor je interesse!
Lees verder
Lees minder
Ellen
 

Hoi Jan, Nope, ook niet. Ja, er zijn nog dertigers die zonder smartphones en tablets door het leven gaan ;) Ik heb enkel een oude laptop en mijn oude shuffle spelertje ;) Bewust hoor. Ik heb wel Itunes, dus zal ik daarop wel volgen. Groejtes!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.