START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Bang voor afwijzing? Overwin je angst met het spel #1afwijzingperdag

Je hebt schrik om afgewezen te worden, om er niet bij te horen of om vreemd gevonden te worden? En je hebt zin in een experiment? Dan is dit artikel zeker voor jou. Ik daag je uit om jouw angst voor afwijzing aan te pakken en samen met mij jouw angst in 7 dagen te overwinnen.

Bang voor afwijzing Voor we beginnen, stel ik je Philippe voor.

Philippe is 29 jaar en heeft bijzonder veel schrik om afgewezen te worden in een nieuwe relatie. In sociale contacten is hij vrij goed, praten is geen probleem en nieuwe mensen leren kennen ook niet. Maar een leuk contact met een fijn meisje komt er niet. Hij durft de stap niet te zetten om een tof meisje aan te spreken en mee uit te vragen. Philippe heeft nog nooit een relatie gehad of iets wat daar op lijkt. Dat maakt hem onzeker, want in zijn vriendenkring is hij zowat de enige zonder een relatie. Hij heeft intussen alle boeken gelezen die er op de markt te verkrijgen zijn over relaties, over wat vrouwen willen, hoe vrouwen benaderd willen worden, wat ze in een man zoeken, enzo … . Maar in de praktijk heeft hij nog geen enkele stap durven zetten. Bang voor de confrontatie. Bang om misschien afgewezen te worden.

Philippe heeft toen hij een klein mannetje was, ooit een “blauwtje" opgelopen. Hij was verliefd op een meisje en had dat aan z’n beste vriend verteld. Die beste vriend heeft dat aan zijn vrienden verteld en plots wist iedereen het. Er werd gelachen en gepest. Uiteraard kwam er nooit een reactie van dat ene meisje, al was het maar omdat iedereen zo bespottelijk deed. Wellicht was iedereen stiekem jaloers.

Dat hij bang is voor afwijzing, dat beseft Philippe maar al te goed. Maar zijn grote vraag is hoe hij van die angst vanaf geraakt. Hoe hij toch de stap kan zetten om een vrouw, die hij uiteraard aantrekkelijk vindt, aan te spreken en mee uit te vragen.

Waar Philippe zich enorm aan stoort, zijn de reacties van vrienden die zeggen dat hij zich niet moet opjagen, dat hij moet genieten van het single zijn, dat hij nog alle tijd heeft, dat het er wel van zal komen, dat op elk potje een dekseltje past, etc. Daar heeft hij geen enkele boodschap aan. Hij heeft angst en wil er vanaf.

Het verhaal van Philippe is wellicht herkenbaar. Dit verhaal gaat over iemand die bang is voor afwijzing in een nieuwe relatie. Maar ik had evengoed een verhaal kunnen bespreken van iemand die bang is in zijn huidige relatie, bang voor afwijzing van vrienden, van je familie, van je collega's…

Afwijzing is uiteraard niet leuk. Maar bang zijn om afgewezen te worden en daardoor te bevriezen of te verlammen is nog veel minder leuk. De angst voor afwijzing houdt je weg van een sprankelend en waardengericht leven. Het houdt je weg van echte verbinding met mensen die jij belangrijk vindt. Intimiteit wordt door de angst voor een mogelijke afwijzing bijna onmogelijk.

Angst voor afwijzing is wellicht de grootste struikelblok voor een gezonde relatie (zowel partner, vrienden, collega’s, … ). Wie echte verbinding wil ervaren, wie authentiek in het leven wil staan, zal ook de kans om gekwetst te worden erbij moeten nemen.

Besluit: Afwijzing hoort bij het leven en doet pijn. Afwijzing vermijden is een korte termijn oplossing en GEEN oplossing op lange termijn. Integendeel, het vermijden van afwijzing zal je voeren naar een passief en ongelukkig leven. Het staat in schril contrast met een sprankelend en zinvol leven.

13 symptomen die erop wijzen dat je angst hebt om afgewezen te worden:

 1. Je doet je best om te zijn zoals anderen dat van jou verwachten
 2. Je vraagt zelden of nooit om hulp
 3. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen of om je grenzen aan te geven
 4. Je droomt wel van nieuwe ervaringen, maar je gaat ze handig uit de weg
 5. Je vindt jezelf verlegen en anderen noemen je bescheiden
 6. Je probeert iedereen te plezieren
 7. Je leeft niet naar je eigen waarden
 8. Je hebt moeite met knopen doorhakken
 9. Je vraagt vaak toestemming om iets te vragen of iets te doen
 10. Je vindt dat je niet goed bent in relaties
 11. Je twijfelt dikwijls aan jezelf
 12. Je bent bang om alleen te zijn of te blijven
 13. Je hebt weinig zelfvertrouwen

Leer omgaan met afwijzing!

De manier om met afwijzing te leren omgaan, is EXPOSER oftewel "jezelf eraan blootstellen".

Een eerste stap hierin is om gezonde overtuigingen meer aandacht te geven dan de ongezonde overtuiging. Een aantal voorbeelden van mijn eigen gezonde overtuigingen zijn:
 • ik ben tof, leuk, interessant … wat anderen ook denken
 • afwijzing door een ander is slechts een mening, geen feit
 • ik ben blij met wie ik ben
 • anderen hebben het recht om mij niet aardig te vinden
 • als anderen me afwijzen, dan accepteer ik dat
Uiteraard denk ik soms ook het tegendeel. Maar ik geef vooral aandacht aan de positieve gedachten. Wil je positiever omgaan met negatieve gedachten, lees dan zeker dit artikel: Hou jij jezelf KLEIN door negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen?

Een tweede stap is om te leren “vallen” en terug opstaan. Dat doe je door je bloot te stellen aan situaties waarop je afgewezen wordt en vervolgens met de situatie te leren omgaan.

Jason Comely, een IT'er uit Canada, had ook last van “angst voor afwijzing”. Hij besefte dat hij zich opsloot in zijn huis en niks meer ondernam, omdat hij bang was om afgewezen te worden.

Jason besloot om zijn probleem aan te pakken, dus hij bedacht een spel om te leren omgaan met afwijzing. Het spel bestaat uit een opdracht per dag, waardoor je je bloot stelt aan een mogelijke afwijzing. Door jezelf eraan bloot te stellen, wordt afwijzing de normaalste zaak van de wereld. Hij vroeg bijvoorbeeld op de parking van een supermarkt om een lift naar de andere kant van de stad. En hij werd zoals verwacht “afgewezen”, want de persoon moest helemaal niet in die richting rijden. Opdracht volbracht voor die dag. En elke dag maakte hij de opdracht moeilijker.

Het resultaat was fantastisch. Hij ondernam en onderging afwijzing waardoor er meer en meer gewenning optrad en hij zich helemaal niets meer aantrok van mogelijke afwijzingen.

Doe mee met de 7 dagen challenge 1 afwijzing per dag.

Ben jij bang voor afwijzing en wil je iets ondernemen?

Vul je mailadres in en je krijgt alle instructies opgestuurd. Je ontvangt 7 dagen op rij 1 uitdaging / opdracht per dag.

Doe mee met de hashtag #1afwijzingperdag, zowel op facebook als op twitter, en deel je ervaring. Samen overwinnen we de angst voor afwijzing!

Schrijf je hier in (klik op de afbeelding):

Schrijf je in

Geef jouw reactie:

90 berichten

Michele
 

Ik ben Michèle, 61 jaar en al 19 jaar gescheiden. Midden maart werd ik verplicht op brugpensioen gestuurd maar ben vanaf 6 oktober terug aan het werk voor een vervanging van 6 maanden. Ik krijg hier wel positieve reacties op maar ook wel veel negatieve in de zin van je bent goed gek, geniet gewoon van het leven, je kan nu eens thuis blijven. Maar mijn werk is mijn leven. Ik heb geen kinderen, geen kleinkinderen ik leef dus zowat voor mijn werk. Ik werk nu in een jong bedrijf en met de meeste collega's klikt het wel goed, maar sommigen vinden het ongehoord dat ik op mijn leeftijd opnieuw wil beginnen werken. Ze vinden dat op die leeftijd mensen al seniel worden. Meestal lukt het me om me hiervan niets aan te trekken, maar ten lange laatste begin je toch aan jezelf te twijfelen.
Lees verder
Lees minder
Nathalie
 

Ik ben 47 jaar en al 10 jaar gescheiden. Ik heb sindsdien geen echte relatie meer gehad. Mensen zeggen 'dan zal je er ook wel niet voor open staan'. En misschien hebben ze wel gelijk want ik denk vaak 'wat heb ik te bieden?'
Lees verder
Lees minder
Kristine
 

Ik ben Kristine , huismoeder en mama van 3 kindjes en 4 de op komst . Ik heb 20 jaar gewerkt in de kappersbranche en ben heel sociaal . Ik ben in die 20 jaar veel afgewezen omwille van mijn doorzetting en wilskracht ( goede eigenschap dacht ik zelf ) . Mijn collega's vonden dit niet zo leuk om een haantje de voorste in hun team te hebben en zo ben ik dus uiteindelijk gevlucht van de afwijzingen en zelfstandig geworden . Ondertussen komt het terug maar in mijn dagelijkse contacten onder vrienden of nieuwe contacten . Ik werk niet maar zorg fulltime voor onze kindjes . De afwijzingen bezorgen me vooral boosheid en daar weet ik geen weg mee . Als het gebeurt begin ik te trillen van boosheid en onmacht en zou ik meteen ruzie maken . Ik ben nochtans iemand die een hekel heeft aan ruzie of onrecht . Ik ben zeer benieuwd wat me dit zal brengen . Vele groetjes Kristine
Lees verder
Lees minder
Christiaan Hupkes
 

Ik ben Christiaan, 45 jaar, woon 7 jaar samen. Door mijn autisme kan ik op sommige momenten niet helemaal goed overkomen waardoor ik mij onzeker kan voelen en dus het gevoel krijg dat mijn zakelijke gesprekspartner mij afwijst.
Lees verder
Lees minder
Ilse
 

Blij dat ik kan meedoen aan deze challenge! Mijn naam is Ilse, ik ben zelfstandig businesscoach, en hoewel ik met een aantal types van 'afwijzingen' al redelijk heb leren omgaan, steekt op sommige momenten de schrik om niet meer tof gevonden te worden, toch de kop op. Een kans als deze is ideaal om daar weer in te groeien!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Welkom Ilse :-)
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Welkom Christiaan, ik hoop dat je er iets aan hebt!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dag Michèle en welkom! Tof dat je erbij bent
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dag Kristine, welkom en vooral proficiat met je zwangerschap.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dag Nathalie en welkom bij deze challenge! Ik denk dat jij heel veel te bieden hebt. Maar ik begrijp ook dat je na een moeilijke periode ook je zelfvertrouwen kwijt geraakt. Ik wens je toe dat je dit na deze 7 dagen een beetje kunt terug winnen :-)
Lees verder
Lees minder
Norma
 

Hoi, ik ben Norma, 48 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen in de leeftijd 12, 15 en 17. Ik vind het heel spannend om aan deze challenge mee te doen. Want afgewezen worden vind ik heel naar. Maar nog vervelender is het om "ja" te zeggen, omdat je niet afgewezen wilt worden en daarmee jezelf verliest. Dat wil ik graag stoppen.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dag Norma, heel fijn dat je erbij bent! Het is inderdaad erg spannend om afgewezen te worden. En klopt helemaal, ja zeggen tegen anderen om niet afgewezen worden is erg lastig... Ik wens je toe dat je in de komende 7 dagen stapjes vooruit kunt zetten in jouw groeiproces! Veel succes
Lees verder
Lees minder
Ann
 

Hallo, ik herken mijn dochter heel erg in de '13 symptomen' .. misschien kan ik haar via deze weg helpen? Ik ben mama van 3 toffe kinderen (15 - 16 - 18) en werk full time.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Welkom Ann en ook jouw dochter. Het wordt een toffe challenge, zie het ook als een spel. En jouw dochter is uiteraard meer dan welkom!
Lees verder
Lees minder
Myriam
 

,Hallo, ik doe steeds mijn best om iedereen te plezieren... maar wat als ik dan toch eens niet zo perfect uit de hoek kom en een fout heb gemaakt... gaan ze mij dan nog wel accepteren... Dit 'spel' lijkt me superspannend!
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Fijn dat je erbij bent! Veel succes
Lees verder
Lees minder
Leslue
 

Ik zou gewoon eens graag mezelf zijn. Durven zeggen en doen wat ik wil zonder honderd maal eerst te denken wat anderen daarvan eventueel zouden kunnen denken en de ballon waar ik mezelf heb ingezet, doorprikken.
Lees verder
Lees minder
marianna
 

Hallo, Ik ben marianna, 31 jaar, single Vind het moeilijk om mij zelf open te stellen in groepen en nieuwe situaties Dit wil ik graag doorbreken
Lees verder
Lees minder
joris
 

hallo iedereen, ik ben joris, 34 jaar. Afgewezen worden is nooit leuk, en ook dat ervaar ik zo. Zoals in bovenstaand artikel herken ik me erin omdat ik ook ooit als puber uitgelachen geweest ben; of niet serieus genomen; of teveel gepleased en te weinig mannelijke krachtige liefde heb gebruikt naar meisjes toe zodat de friendzone mijn comfortzone werd. Ondertussen wel wat relaties gehad. Sinds eind de zomer is mijn relatie van iets meer dan een jaar ook spaakgelopen en thema's zoals schaamte, triggers op afgewezen worden,... speelden daarin een grote rol. Tijd dus om het aan te pakken. Met dit ! Ik vind het spannend Jan
Lees verder
Lees minder
akyazili
 

dag allen, mijn naam is Fulya en ik ben 51. Ik ben dikwijls erg onzeker om gesprekken aan te knopen en kan het vrij goed verbergen. Mogelijk komt daar deze week wat verandering in. Groeten!
Lees verder
Lees minder
isabelle maesschalck
 

Hallo, ik ben Isabelle Maesschalck, 45 jaar. Ben weduwe en mama van een zoon, bijna 20 jaar, en een dochter, van bijna 17 jaar. Ik ben werkzaam in de sociale sector. Ik ben erg benieuwd wat deze challenge zal brengen. Afgewezen worden is niet fijn en heb ik al een aantal keren ervaren. Maar telkens leer ik er wel iets uit. Ik hoop dan ook hier nog tips uit te halen. Ben benieuwd
Lees verder
Lees minder
Ellen
 

Hallo , Ik ben Ellen, 56 jaar. Ik wil heel erg graag uit mijn hoofd komen en puur en eerlijk reageren. Ik heb 4 relaties achter de rug, ben nu alleen. Ik weet inmiddels dat ik in een relatie niet mijzelf kan zijn. Ik ben voortdurend opzoek naar misstappen van de ander om te kunnen zeggen zie je wel. Ik durf mij ook niet te openen in een relatie. Bij vriendinnen en vrienden gaat dat goed. Op mijn werk heb ik er ook last van, maar door mijn enthousiaste houding en zogenaamde flair kan ik die angst voor afwijzing heel goed camofleren, daar ben ik heel goed in. Ik zou graag die angst willen aanpakken, zodat ik gewoon relax mijzelf durf te zijn en minder energie verspil aan het maskeren ervan. Zodat ik ook een nieuwe relatie aandurf te gaan waarin ik mijzelf echt durf te tonen en te verbinden.
Lees verder
Lees minder
Suzy
 

Hoi, ik ben Suzy en ik vind het zelfs moeilijk om hier over mezelf te schrijven... Ik heb vooral angst voor afwijzing in nieuwe ongekende situaties en in groepen. In één op één gesprekken heb ik dat niet.
Lees verder
Lees minder
christel
 

Dag Jan, ik ben Christel 44 jaar, gehuwd en 1 dochter van 16. Ik merk bij mezelf op dat ik nogal een pleaser ben en daardoor duw ik mezelf nogal vlug achteruit zowel privé als professioneel. Hopelijk kan ik via deze challenge deze negatieve spiraal veranderen want ik besef wel dat het aan mezelf ligt... groetjes, Christel
Lees verder
Lees minder
Ingrid
 

Dag iedereen. Ik ben Ingrid, 54 jaar, en heb mij de afgelopen jaren te veel laten leven ipv het heft in eigen handen te nemen. 54 zijn is geen handicap ook al tel je vaak niet meer mee in de huidige maatschappij.
Lees verder
Lees minder
Bea
 

Hallo, ik ben Bea, 45 jaar, getrouwd (sinds 1997) en moeder van 3 kinderen (15 - 12 - 7). Ik ben huismoeder sinds ik zwanger werd van de oudste. Gedurende mijn hele lagere en middelbare schooltijd werd ik gepest, echt hardgrondig gepest. Ik kom zelf uit een gezin met 7 kinderen en heel vaak gingen de pesterijen net daarover (de konijnen- en rattenmoppen klinken me nu nog in de oren). Ik merk dat ik nu heel erg mijn best doe om niet afgewezen te worden, ben wel heel erg een "pleaser" geworden. Dit lost echter niks op, want uiteindelijk ben ik er ongelukkig onder. Vooral binnen de opvoeding en soms ook binnen mijn huwelijk is die angst heel erg aanwezig. Mijn puberdochter, die evenals ikzelf hoogsensitief is, weet perfect deze angst voor afwijzing aan te voelen. En als ik toch opvoedingsgewijs doorzet, zit ik achteraf met een torenhoog schuldgevoel, en vaak ook nog een conflict zowel met dochterlief als met mijn liefste wederhelft. Ook mijn man is een "pleaser", wat maakt dat hij heel weinig over zichzelf vertelt, over wat hem bezighoudt en wat zijn doelstellingen zijn. Daardoor lijkt het alsof ik alles alleen trek in het huishouden en de opvoeding, en dat zorgt dan weer voor eenzaamheid bij mij. Op dit ogenblik is mijn draagkracht zo goed als 0, wat maakt dat de neiging tot "pleasen" zeer groot is. Dus ja, voor mij is dit het ideale moment om te werken aan "durven afwijzen", zonder schuldgevoelens. Het zal een enorme verrijking zijn.
Lees verder
Lees minder
Ellen
 

Hoi iedereen, Ik ben Ellen, 39 jaar. Na vele jaren gehoord te hebben dat ik abnormaal ben en dat niemand mij leuk vind, zit de angst voor afwijzing heel diep in mijn leven geworteld. Ik vind het dan ook makkelijker en veiliger om alleen te zijn en sociale contacten te vermijden. Toch wil ik dat heel graag veranderen. Daarom wil ik graag meedoen aan deze challenge.
Lees verder
Lees minder
Sandra
 

Gewoon mezelf zijn... Ik voel me vaak anders dan de mensen in mijn omgeving, ondanks dat een aantal mensen mij apprecieren zoals ik ben, heb ik op sommige momenten de schrik om niet meer tof gevonden te worden en heb ik het gevoel niet waardevol te zijn en maak ik me heel klein (onzichtbaar)! Ik ben een pleaser en een zeer zorgzaam iemand wat soms ten koste gaat van mijn zelfzorg en ik snel een schuldgevoel krijg als ik "neen" moet zeggen.
Lees verder
Lees minder
Bea
 

En uiteraard ook werken aan "durven afgewezen worden", zonder schuldgevoelens of schaamte.
Lees verder
Lees minder
Marjolein
 

Hoi allemaal, Ik kom uit Nederland en zou heel graag willen leren om beter om te kunnen gaan met afwijzingen. Ik merk als ik afgewezen wordt door iemand die ik niet goed ken dat ik hier redelijk goed mee om kan gaan, maar wordt ik door iemand afgewezen waar ik van hou, dan kan ik hier bijna niet mee omgaan en wil er dan alles aan doen om die persoon weer terug te krijgen en dat wil ik niet meer. Fijn dat ik aan deze challenge mee mag doen!
Lees verder
Lees minder
Hilde
 

Hallo, mijn angst voor afwijzing situeert zich in discussies met anderen, de moeilijkheid om mezelf te verdedigen en angst om niet de juiste woorden te vinden en daardoor agressief reageer in plaats van assertief. angst voor afwijzing heb ik ook bij het toekomen op een of andere gelegenheid waar veel mensen zijn die ik niet ken, de angst situeert zich daar in het feit dat ik bang ben er niemand te zullen kennen of geen gesprekspartner te hebben; verder heb ik ook angst voor afwijzing indien ik het woord dien te nemen in een groep (tijdens een meeting of voor een groter publiek).
Lees verder
Lees minder
Veerle
 

ik ben momenteel herstellende van een burnout (eentje waarbij mijn lijf op een dag gewoon alle spieren heeft geblokkeerd omdat ik de signalen die ik kreeg negeerde; het is toch normaal om full time werkend met 2kinderen moe te zijn?). Het gaat elke dag een beetje beter en het klaart echt wel op in mijn hoofd. Maar hoe voorkom ik dat men mij nu wel hoort als ik aanbreng dat dingen niet lopen zoals ze horen te lopen? En hoe blijf ik hierin rustig? En beland ik niet terug in de neerwaarste gedachtenspiraal?
Lees verder
Lees minder
Arianne
 

Ik ben 45 jaar en vind dat afgewezen worden enorm pijn doet. Ik doe deze challenge mee om nog meer kennis te krijgen over "afwijzingen". Bedankt dat u dit wil organiseren.
Lees verder
Lees minder
ann
 

Hallo, ik ben Ann, 38 jaar en al een tijdje single. Lig hierdoor al een hele tijd met mezelf in de knoop want krijg mijn leven niet op de rails. en twijfel hierdoor heel hard aan mezelf en dat ik niet goed genoeg ben. lever tegenwoordig bijna elke dag een strijd met mezelf maar ik raak niet vooruit
Lees verder
Lees minder
Vicky
 

Voor mij zijn alle vormen van afwijzingen meteen een hap uit mijn dag. Dan kan ik 180°draaien en van goedgeluimd naar extreem introvert en slecht gezind evolueren. Wat ik nog erger vind is dat ik dan nauwelijks onderscheid maak tussen 1)mensen die ik ken (én al dan niet zelf graag heb) en 2)totaal wildvreemden.
Lees verder
Lees minder
PJ Klein
 

Hi iedereen, Ik ben Pieter-Joost. Heb mezelf ook aangemeld als #1afwijzingperdag. Wie ben ik? 35 jaar, alleenstaand baan als procesoperator op een fabriek. Wat speelt er? Ik realiseer me niet zo zeer of ik bang ben voor afwijzing, bij mij is het meer.. ik blijf best in mijn comfortzone, en doe weinig moeite voor andere mensen lijkt het..omdat ik vaak toch subjectief beeld heb dat ik er voor veel moet geven en wat ik terugkrijg onvoldoende is. Ik ben wel met aantal dingen bezig..nlp oa..dit geeft nieuwe inzichten, alleen de vaste patronen iets finetunen is ijlt heel erg na. Het zit ook best wel diepgeworteld...mijn denken is redelijk positief..maar goed, mn gedrag niet zo. Ik merk ook vaak dat ik niet tevreden ben over mezelf in contacten met anderen. Terwijl uit nlp blijkt dat mijn zelfreflectuie niet echt realistisch is, ik ben meer verbonden met anderen als ik denk. Maar goed..ik ben benieuwd wat het hier gaat brengen...groetjes...
Lees verder
Lees minder
Solaince
 

Hallo Jan, ik ben erg benieuwd wat ik nog (nieuw) kan leren qua afwijzingen. Eigenlijk om eerlijk te zijn doet afwijzingen mij niks meer. Wat mij helpt is " I Don't Care" en ik ga verder, ik weet wie ik ben!! Ik ben benieuwd
Lees verder
Lees minder
PJ Klein
 

Hi Ann, best herkenbaar wat je zegt! Ik heb er best wel veel aan, te onderzoeken wie ik ben en wat ik echt wil. Zodat ik dat ook zou kunnen toepassen bij nieuwe contacten!
Lees verder
Lees minder
ilse
 

ik krijg tegenwoordig vaak negatieve opmerkingen, afwijzingen vaak echt niet terecht ik probeer me staande te houden maar ik voel dat ze toch een impact hebben hoe keer ik dit om?
Lees verder
Lees minder
Annick
 

Dag iedereen, ik sta op het punt een zelfstandige activiteit uit te bouwen. Dit is echt wat ik wil, dat heb ik goed doorvoeld. Maar ik bied een dienst aan dus zal mezelf moeten verkopen. Ik die altijd liefst onder de radar bleef. De plannen zijn gemaakt maar het idee, eens de website af is, ermee naar buiten komen, te bloggen om mijn zichtbaarheid te vergroten, jaagt me onnoemelijk veel angst aan. Ik heb wel ideeën om te schrijven maar ben bang dat deze als onnozel zullen worden afgedaan, of "what's new?". Ik wil dit heel graag doorbreken, het zou een positief effect hebben op vele andere facetten in mijn leven. Groetjes
Lees verder
Lees minder
Cindy
 

Dag iedereen, ik ben sedert 1 jaar en 3 maanden samen met Alain, een weduwnaar met 2 zonen van 13 en 9 jaar. We zijn beiden even oud (44 jaar) en zijn vrouw is 3 jaar geleden overleden aan kanker. Voorlopig wonen we nog elk apart en we zien enkel elkaar in het weekend. Dat komt omdat we 100 km van elkaar wonen en door onze beroepsbezigheden. Alain heeft een zeer drukke job en kan daardoor zijn kinderen pas vanaf 19 uur zien. Overdag worden de kinderen opgevangen door de ouders van zijn overleden vrouw en op sommige dagen door mij als mijn werk dat toelaat. Ik heb zelf geen kinderen en Alain verwacht van mij dat ik mee zorg draag voor de kinderen en hem bijsta in de opvoeding ervan. Bovendien verschillen onze opvoedingsstijlen van elkaar: ik ben streng en Alain is soepel. Het opvoeden van andermans kinderen is voor mij niet altijd gemakkelijk omdat ik zelf geen kinderen heb en dus geen referentiemateriaal heb. Ik denk ook dat je opvoeden niet kan leren, er bestaat geen kant-en-klare handleiding voor. Opvoeden is een onaf proces van vallen en opstaan. Alain besteedt veel aandacht aan zijn kinderen omdat hij ergens de dood van zijn vrouw en het feit dat hij een veeleisende baan heeft waardoor hij zijn kinderen minder ziet, wil compenseren. Ik voel dat dit soms ten koste van mij is. Ik ben hooggevoelig en voel dus snel dingen aan en ben in staat om nuances op te merken die anderen misschien niet zouden opmerken. Soms zeg ik "nee" tegen hen en "ja" tegen mezelf, op andere momenten "please" ik te veel, waardoor ik het gevoel heb dat ik over mijn grenzen ga en mezelf niet kan zijn. Ik wil authentiek in mijn relatie, in ons gezin en in het leven staan. Ik wil meer nee zeggen, waardoor ik riskeer om afgewezen te worden. Ik heb mij ingeschreven om te leren hoe ik met deze afwijzingen beter kan omgaan. Ik ben benieuwd naar mijn groei en naar de groei van de anderen. Warme groeten, Cindy
Lees verder
Lees minder
Linda
 

Alhoewel ik vaak mag horen dat ik goed ben in mijn job, blijf ik ergens vrezen afgewezen te worden als ik een fout maak. Verstandelijk weet ik dat "missen menselijk is",maar gevoelsmatig dringt dit niet door en blijft dit onderhuids voor angst zorgen.
Lees verder
Lees minder
Sofie
 

Ik zou graag deelnemen omdat ik toch ook wel worstel met de angst om afgewezen te worden, niet zozeer dat ik er dagdagelijks mee bezig ben maar wel om er sterker in te worden en er niet volledig van uit het lood geslagen word. Ik laat mij soms ook wel een te snel afwijzen en neem dan te genoegen met die afwijzing waardoor ik achteraf spijt heb dat ik niet voldoende voor mezelf ben opgekomen. Ik zou graag op een constructieve manier leren omgaan met afwijzing. Alvast bedankt dat ik aan deze opdracht kan deelnemen.
Lees verder
Lees minder
Lodi Planting
 

Hallo allemaal, ik ben Lodi en ik houd er van om afgewezen te worden. Neen, natuurlijk niet, maar ik doe mee omdat ik mijn comfortzone wil vergroten. Stiekem hoop ik op dergelijke oefeningen: http://www.comfortzonecrusher.com/.
Lees verder
Lees minder
Heidi
 

Hallo heb mijn hele leven niets anders gedaan om voor iedereen goed te doen en ik vind dat ook wel fijn maar heb toch ondervonden dat ik geen nee kan zeggen en niet mijn mening durf te zeggen omdat het toch nooit goed is. Ik wil mijn leven terug zonder mij aan te trekken wat iedereen er van denkt. Ook partner familie en vrienden Ben benieuwd
Lees verder
Lees minder
Reina
 

Hallo, Ik ben Reina 59 jaar , alleenstaande moeder met twee kinderen die nog thuis wonen. Ik heb sinds mijn tienerjaren last van een beetje overgewicht en daardoor altijd wat op de achtergrond gestaan. Ik ben nu met een gezondheidscursus bezig en daar zit ook een afslankcursus bij die me nu goed van pas komt en ik heb al goede resultaten geboekt. Mijn hobby is (latin)dansen en had dit graag met een partner gedaan (dans nu solo dansjes). Doch wegens mijn overgewicht durf(de) ik de stap niet te zetten om een danspartner te zoeken uit schrik om afgewezen te worden. Ik zou dit graag veranderd zien, weet wel dat dit geen gemakkelijke zoektocht zal worden en zeker niet op mijn leeftijd maar ik droom nog altijd van aan wedstrijddansen te kunnen doen. Door mijn gezondheidscursus ben ik al veel te weten gekomen over mezelf en andere mensen (typologie) maar ik kan ieder zetje gebruiken om mijn zelfvertrouwen op te krikken.
Lees verder
Lees minder
jettie
 

Hoi hoi, mijn naam is Jettie en ik heb géén verwachtingen, maar ben reuze benieuwd wat het me brengt. Ik ben Levenscoach van beroep en heb al veel overwonnen. ik blijf nieuwsgierig of er nog iets verder omhoog komt waarmee ik aan de slag kan. bedankt Jan dat ik deze kan krijg.
Lees verder
Lees minder
chantal
 

ik wil wel meedoen, afwijzing is een rode draad....
Lees verder
Lees minder
Leila
 

Dag iedereen, Ik ben 48 jaar en een alleenstaande werkende moeder. Ik ben zowat altijd uitgesloten geweest doormijn zuster en haar familie. maar wat ik veel erger vind (omdat ik al met het gedrag van mijn zus en haar gezin heb leren leven) is dat ook mijn oudste kind (27j) me blijkbaar ook afwijst en nog andere collega's ook. En ik wil in plaats van me altijd te willen bewijzen dat ik een tof iemand ben, gewoon leren aanvaarden en loslaten hoe de ander over mij denkt en voelt! Ook al gaat dit over mijn dochter en de rest van mijn familie!
Lees verder
Lees minder
Simone
 

Dag allen, Ik ben Simone en ik kan moeilijk nee zeggen. Zowel op mijn werk als prive. Heb moeite om mijn grenzen te stellen. Wil een ander niet kwetsen. En dan terwijl ik weet dat ik lang niet altijd de ander daarmee zou kwetsen, het geeft alleen maar duidelijkheid. En duidelijkheid is voor iedereen goed. Dus, ik weet het wel maar doe het nog niet. Ben benieuwd, leuk dat ik mee mag doen!
Lees verder
Lees minder
Kristien
 

hallo, ik ben Kristien heb 4 fantastisch leuke kinderen, een leuke "drukke" job die toch wel wat engagement vraagt (momenteel zelfs meer dan anders ben zelf wat enthousiast aan iets extra begonnen en moet het nu tot een goed einde brengen). Vorig jaar heeft mijn man mij verlaten hij ging al jaren vreemd en heeft nu beslist om thuis te vertrekken. Het is behoorlijk heftig geweest, al even, veel emoties op te vangen vooral ook bij de kinderen. Ik heb regelmatig zo van die lastige piekermomenten ! Gelukkig ook heel wat fantastische vrienden !
Lees verder
Lees minder
Liezelotte
 

Ik ben Liezelotte. Ik ben zo bang om afgewezen te worden dat ik het gevoel heb dat ik ook daadwerkelijk afgewezen word. Ik heb het in mijn hoofd gestoken dat ik niet veel waard ben en daar vind ik overal bewijzen voor. Ook in afgewezen worden. Ik ben keihard aan het werken om dat negatief beeld bij mezelf te doen kantelen en ik denk dat deze uitdaging me daarbij gaat helpen. Ik ben benieuwd!
Lees verder
Lees minder
Nicole
 

Hallo, ik ben Nicole 48 j, heb zen onhandelbare zoon die me telkens manipuleert, arrogant agressief, en ondertussen hoop ik dat hij deze berichten niet kan achterhalen.
Lees verder
Lees minder
Gerd
 

Ik ben Gerd Ik heb al heel wat vertrouwen in mezelf opgebouwd maar toch kan ik nog in situaties terechtkomen die ik interpreteer als een afwijzing. Ik wil leren proactiever te zijn voor mezelf. Ik ben een leeuwin wanneer ik kan opkomen voor mijn kinderen, een idee, maar voor mezelf zal ik eerder wegkruipen, vluchten of reeds vooraf in de verdediging gaan. Ik durf niet aan iets beginnen door het idee dat ik afgewezen wordt, of eerder erger nog : genegeerd, onbelangrijk, quantité negligable.
Lees verder
Lees minder
carine
 

Ik ben Carine, gescheiden, moeder van 2 kinderen. Ik heb een boeiende en drukke job waarin ik me ten volle kan uitleven en vele contacten heb. Prive lukt het me daarentegen moeilijk om contacten te leggen en te onderhouden waardoor ik nergens bij hoor en me vaak eenzaam voel. Ik wil me ook niet opdringen en blijf dan in mijn comfort zone. Benieuwd hoe ik hieruit geraak...
Lees verder
Lees minder
Theo
 

Mijn naam is Theo en inmiddels 64 jaar. Ik ervaar zo af en toe dat ik mij buitengesloten voel of anders ben dan de anderen. Naar mijn idee heeft dit te maken met ik de voorkeur, welke ik heb om aardig gevonden te worden en besef dat ik door dit gedrag juist het tegenovergestelde bewerkstellig. Ik ben benieuwd wat het spel afwijzingenperdag mij kan brengen. Bedankt !
Lees verder
Lees minder
Ria
 

Hallo, Ik ben Ria, 47 jaar, getrouwd en mama van 2 geweldige zonen. Ik ervaarde tot een half jaar geleden ook vaak afwijzing en heb dit voor een groot stuk achter me leren laten door op een andere manier naar mensen en hun handelingen te kijken. Er zijn echter nog symptomen uit de lijst die hardnekkig de kop blijven opsteken en waar ik heel graag komaf mee wil maken. Groetjes :-)
Lees verder
Lees minder
Hilde
 

Mijn naam is Hilde, en ik heb mij ingeschreven omdat ik merk dat ik vlot kan zijn in sociale contacten, zolang ik zeker ben dat er geen toekomstige partner in zit. Van zodra ik mij fysiek aangetrokken voel tot iemand klap ik dicht. Ik vermoed dat dat ook is omdat ik niet wil afgewezen worden. Ik hoop hier wat op te steken...
Lees verder
Lees minder
Catja Cappon
 

Ik ben tekstschrijver met expertise gender- , seksuele en en etnische diversiteit. Bijna elke keer als ik een aanbod heb gedaan aan een potentiële klant loop ik tegen mijn angst op dat zij of hij mijn aanbod afwijst, omdat het veel te duur zou zijn. Dat is ook de reden dat het me veel energie kost om een aanbod te doen. Ik wil me zelf niet te kort doen door onder de prijs te gaan zitten ik wil goed werk leveren, maar toch vind ik het moeilijk om voluit voor mijn waarde te gaan staan. Soms lijkt het zo'n hoge prijs. Ik probeer me op de waarde te focussen, maar toch de reactie vd potentiële klant blijft zo eng. Hartelijke groet, Catja Cappon, Zuiver Taal
Lees verder
Lees minder
David
 

Dit artikel zet me zeker aan het denken! Misschien is angst voor afwijzing wel de bron van vele problemen/symptomen bij mij! Ik was al in de richting aan het denken van perfectionisme en hoog-sensitiviteit, maar angst voor afwijzing ligt misschien wel aan de basis... @Jan: ik denk dat je "EXPOSURE" bedoelde, en niet "exposer"?
Lees verder
Lees minder
domienroelsDomien Roels
 

Hey iedereen, Ik ben Domien, 28 jaar en al 7 jaar (bijna 8) single. Ik heb schrik dat ik alleen ga blijven. Ik heb een aantal zware gezondheidsprobemen, last van heel vee stress en sta moment'eel op de rand van een burn-out. Nu wil ik mij volledig herpakken! En wer ik graag mee aan deze uitdaging. Ik hoop dat het mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen zal opkrikken. Veel succes allemaal! Groetjes Domien
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank je wel Domien voor je reactie! Ik wens je alvast heel veel succes op jouw pad richting meer zelfvertrouwen!
Lees verder
Lees minder
Tant Sonja
 

Hallo Ik ben Sonja heb het gevoel dat ik mijn leven liet leiden. Onlangs heb ik gezegd ik pik dat niet meer en???Grote ruzie van de andere kant. Ik mocht dat zeker niet gezegd hebben. Nu weet ik nog niet echt wat ik zal doen.Er terug inlopen of wat?? Iets hierover meer horen zou mij waarschijnlijk kunnen helpen. Alvast bedankt en een fijne kerstavond.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dag Sonja, dank je wel om dit met ons te delen. Alvast veel succes met de uitdagingen!
Lees verder
Lees minder
geertpeeters
 

Ik ben HSP en ben in mei op een nieuwe job begonnen in de IT. Er heerst een sfeer van "de top is nog niet goed genoeg". Er worden heel hoge eisen gesteld. Het cognitieve is het belangrijkste. Leidinggevende heeft een aversie voor gevoelens. Ik zit van 2 december thuis met angsten. Angsten om niet te kunnen voldoen aan hun verwachtingen. Angsten om afgewezen te worden omwille van mijn angsten. Begin januari start ik terug halftijds. Er zal zeker een gesprek plaatsvinden waar ik ben voor ben om bekritiseerd te worden. Ik beoefen elke dag 2 maal de Natural Stress Relief meditatie. De ochtenden zijn meestal gevuld met angst. Ik besef maar al te goed dat thuis blijven de zaak alleen maar erger maakt.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Dank je wel Geert voor je reactie. Thuis blijven is soms een goede, maar inderdaad tijdelijke oplossing. Zeker als het om angst gaat, is het belangrijk om stapje voor stapje richting je doel te gaan. En zoals ik het lees ben jij daar volop mee bezig. Veel succes en als ik je kan helpen, dan hoor ik het graag!
Lees verder
Lees minder
caroline
 

Mijn naam is Caroline, 37 jaar en moeder van 2 dochters. Momenteel ga ik nog door een zeer turbulente periode. Een postnatale depressie en echtscheiding legde me lam. Ik probeer nu na 1 jaar mijn.leven weer wat op rails te zetten maar merk dat ik mijn lat hoog leg. Het gevoel afgewezen te worden of letterlijk afgewezen te worden maakt dezer dagen deel uit van mijn leven en dat brengt een hoop angsten met zich mee. Omdat ik een laag zelfvertrouwen heb en onzeker ben geef ik ter compensatie als aan een ander .... in de hoop niet afgewezen te worden. Ik wil deze periode benutten om aan mezelf te sleutelen, nieuwe inzichten te krijgen en hopelijk zo mezelf beter te leren accepteren en beter te begrenzen. Ik kijk r al naar uit !!
Lees verder
Lees minder
Annelies
 

Ik ben Annelies 33 jaar, ik zoek een plek in het familiebedrijf van mijn partner, waar ik nu parttime werk, (in marketing, verkoop, organisatie ed ben ik zeer terughouden) en tegelijk wens ik terug een eigen job buitenshuis;
Lees verder
Lees minder
nancy
 

Hallo, Ik ben Nancy, 33 jaar en mama van drie kindjes. Ik doe mee omdat ik mij in veel punten herken. Ik zou graag emotioneel wat sterker in mijn schoenen staan. Groetjes Nancy
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

veel succes Nancy !
Lees verder
Lees minder
dave
 

Ik ben dave 44jaar 3jaar singel en eenzaam heb wel kinderen maar dat is en ander soort liefde zo als julie zien kan ik niet zonder fouten schrijven ik wil trug verlieft worden maar ik word telkens af gewezen met als gevolg dat ik het heb op gegeven om dat ik denk geen vrouw moet mij ik voel mij onaantrekelijk en dom na de scheiding en de blauwtjes te lopen en toch mis ik de liefde echt erg ik ben echt zo bang om singel te blijven de mensen die ik ken zijn nooit langer dan 6 maanden singel wat doe ik toch zo verkeerd wil gewoon de vrouw vinden waar ik gelukig bij kan zijn :-(
Lees verder
Lees minder
sonja
 

Hallo ik ben Sonja 38jaar gewerkt als bediende altijd heel hard gewerkt toch ontslag gekregen toen heb ik dadelijk een nieuwe job gevonden heb daar een 6tal maanden gewerkt en niet uitbetaald geworden nu op zoektocht naar een nieuwe job maar is niet gemakkelijk toch tracht ik positief te zijn wat soms echt moeilijk is. Ik ben spiritueel ook werkzaam en heb je wordt wat je denkt cursus gevolgd van Inge Rock en enkele emaillessen van Louise Hay.
Lees verder
Lees minder
Steven
 

Hallo, ik ben Steven, 34 jaar. Ik volg een assertiviteitscursus bij Jan, maar had tot nu toe niet de moed om me voor deze uitdaging in te schrijven. Ik heb ook een cursus 'minder piekeren, meer bereiken' gevolgd bij Jan en Greet. Vermits een gebrek aan assertiviteit, een gebrek aan het nemen van initiatief mij vele piekermomenten bezorgt. Met behulp van beide cursussen heb ik die moed nu wel gevonden. Ik ben een beetje (te) perfectionistisch en heb er een helse schrik voor om te falen of iets niet goed te doen naar anderen en mezelf toe. Dat ontneemt me dan ook vaak het initiatief om nieuwe dingen in handen te nemen, gewoon de schrik om het deksel op de neus te krijgen of het niet goed (genoeg) te doen. Ook zelfs naar personen toe, die ik het meest vertrouw, zoals mijn echtgenote. Bij deze lijkt met dit wel een "leuke" eerste stap tot meer assertiviteit en initiatief. groeten, Steven
Lees verder
Lees minder
Annick
 

Hallo, Ik ben Annick, 44 jaar en mama van twee tienerzonen. Ik ben single en ik verdiep me graag in al wat mij als persoon kan doen groeien. Groetjes, Annick
Lees verder
Lees minder
Joachim
 

Hallo, Ik heb me ook ingeschreven. Mezelf even voorstellen: ik ben een 39 jarige alleenstaande man. Na 2 relaties en een aantal blauwtjes opgelopen heb ik niet meer het vertrouwen om nog stappen te ondernemen voor een nieuwe relatie aan te knopen. Het is voor mij niet moeilijk om voor een groep te praten of les te geven. Wel ben ik niet zo goed in smalltalk of een gesprek aangaan met vreemde mensen zoals bijvoorbeeld op de metro. Hulp vragen sta ook niet echt in mijn woordenboek. Anderen helpen daarentegen is geen enkel probleem. Fijne avond nog. Joachim
Lees verder
Lees minder
Anke
 

Hey, ik ben Anke, 28 jaar, al een tijdje single. Ik heb vooral schrik om afgewezen te worden door mannen waardoor ik eigenlijk geen moeite doe om iemand nieuw te leren kennen.
Lees verder
Lees minder
Nathalie
 

Ik ben Nathalie, 42 jaar en alleenstaande mama van 2 dochters. Ik ben opgegroeid met heel veel kritiek van mijn vader en heb daardoor het perfectionisme en faalangst ontwikkelt waardoor ik in een burn-out terecht gekomen ben. Hierdoor durf ik ook niet de stap te zetten om mijn dromen na te jagen. Groetjes
Lees verder
Lees minder
Miriam
 

#1afwijzingperdag Miriam Ik ben er klaar voor!
Lees verder
Lees minder
Lotte Heremans
 

Hallo iedereen! Ik ben Lotte, 21 jaar (erg jong nog dus) en heel erg onzeker over mezelf. Ik ben namelijk in mijn kinder en jeugdjaren 8 jaar lang gepest geweest waardoor ik mijn zelfvertrouwen dus helemaal ben kwijt geraakt. Nu vindt ik het onzettend moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen en zeker om er zelf contacten mee te leggen, ik durf dat meestal niet omdat ik bang ben om afgewezen te worden. Ook in conflicten reageer ik vaak aanvallend zelfs tegenover de mensen die ik het liefste zie, kan ook moeilijk tegen kritiek. Ik wil daar graag verandering in brengen want dat weegt enorm op mijn relaties, zeker die met mijn partner. Ik hoop dat ik genoeg moed ga hebben om het initatief van mijn kant te laten komen. Veel groetjes en veel succes aan iedereen die meedoet! Groet, Lotte x
Lees verder
Lees minder
stefanie
 

Hallo, ik ben stefanie 30jaar. Heb 3 kindjes. Ik denk dat ik mezelf beetje verloren ben door altijd te doen wat ik denk dat andere verwachten van mij. Nu ben ik helemaal mijn weg kwijt. Ik ga ook heel veel conflicten uit de weg als er zich een probleem voor doet of iemand wil een moeilijk gesprek beginnen met mij dan muis ik er van onderuit. Vind het ook erg moeilijk als iemand boos is op mij. Binnenkort ga ik in cognitieve gedragstherapie maar ik ben blij dat ik nu al een kleine stap kan zetten naar een goede weg. Veel succes iedereen
Lees verder
Lees minder
Ria
 

Mijn naam is Ria. Hoogsensitief, zeer passioneel, zeer doelgericht, (zelf)kritisch, zeer zelfstandig in werken en leven en trek (meer dan goed voor me is) verantwoordelijkheid naar me toe. Vanuit gebrek aan zelfvertrouwen leerde ik mijn gevoel te volgen. Het werd een belangrijke leidraad die mijn (zelf)vertrouwen sterkt. Maar wanneer me niet de vrijheid wordt gegeven die ik nodig heb, loopt het mis in relaties. Het controlerende wekt zo'n hoog wantrouwen op dat ik in m'n oorspronkelijk terugkeer: laag zelfbeeld. Ik voel me zeer afgexezen in m'n talenten en kracht. Twijfel wordt m'n metgezel en brengt nog weinig goeds. Hoe leer ik niet zo van slag te zijn bij deze vorm van afwijking?
Lees verder
Lees minder
Ysabel
 

Hey, Ik legde al een lange weg af en ik ben behoorlijk tevreden met de keuzes die ik maak voor mezelf. Uit liefde en het beste willen voor mijn eigen ikje. Dat verloopt goed,tot ik een beslissing neem in mijn relatie en me gesterkt voel door mezelf in mijn keuze,maar is er geen berip van de partner (ondertussen ex),dan begin ik te twijfelen! Heel extreem zodat ik in een diep verdriet kom te zitten van onmacht,pijn,angsten....en geraak niet meer vooruit. Geen positieve gedachten meer. De reden waarom ik er een punt achter zette lijkt plots weg en geen betekenis te hebben en voel ik me verlaten. Absuurd toch :-(. Ik kies voor mezelf..besef alles goed en kan niet loslaten. Ben bijna 37,heb 2 kindjes en had een vader die me constant bijstuurde,heb me nooit mezelf gevoeld...tot nu maar met nog een heel vervelende nasmaak. Hopelijk vind ik hier mijn weggetje naar rust en geluk ;-) Groetjes
Lees verder
Lees minder
Sara
 

Mijn naam is Sara, ik ben 25 jaar. Het is nu, nu ik bezig ben met solliciteren, dat ik begin te beseffen hoe mijn angst om afgewezen te worden en niet goed genoeg te zijn alles overheerst. Ik klap toe op gesprekken van zodra het ernaar uit ziet dat ik echt kans maak op de job, ik laat uitschijnen dag alles goed gaat, ik heb 3 keer een lieve ogen weggeduwd omdat ik bang was dat zij dat ooit zouden doen met mij. Nu is het tijd daar iets aan te veranderen en mijn leven in handen te nemen.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Welkom Sara ! :-)
Lees verder
Lees minder
Ramona
 

Hoi, Ik ben Ramona, 38 jaar en ik heb weinig zelfvertrouwen. Ik ben hiervoor onder behandeling bij een psycholoog, maar wat extra uitdagingen kunnen geen kwaad. Ik ga conflicten uit de weg, omdat ik bang ben dat mensen boos op me worden, of dat ik dom overkom. Iedereen veel succes!
Lees verder
Lees minder
sarbieke
 

Zo goed als op alle vragen ja geantw.; en ik weet het ook, ik HEB schrik om afgewezen te worden, ik HEB (nog steeds) te weinig zelfvertrouwen, en ben heel benieuwd naar de uitdaging ;
Lees verder
Lees minder
Hans
 

Ik herken me in bovenstaand verhaal. Ook ik heb schrik om afgewezen te worden. Tijd dus om hiermee aan de slag te gaan, zodat ik hopelijk stappen kan zetten om de remmingen in mezelf geleidelijk weg te werken! ik ben benieuwd!
Lees verder
Lees minder
Viv.
 

Angst voor afwijzing is mij niet vreemd, vooral in mijn relatie met klanten; is momenteel weer actueel; daarom speel ik mee.
Lees verder
Lees minder
Coach Jan Jacobs
 

succes :-)
Lees verder
Lees minder
Ingrid
 

Hallo, mijn naam is Ingrid, heb drie uit huis wonende kinderen en ben 9 jaar gescheiden. Van nature perfectionistisch aangelegd en tevens zeer empathisch; wil graag goed doen voor mensen om mij heen en zorg daardoor niet zo goed voor mezelf wat voor mezelf opkomen betreft. Oppervlakkige contacten aanleggen lukt wel, maar het moet niet dieper en serieuzer gaan. Enerzijds vind ik het oké om in mijn comfortzone te blijven, maar besef ook dat dit niets oplevert......
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.