START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

De snelste weg naar succes en rijkdom

photo-1492681290082-e932832941e6

Je hebt al een doel voor ogen? En je wil zo snel mogelijk jouw doel bereiken? Dan heb ik goed nieuws voor jou. Er is een recept, uiteraard een geheim recept, en ik heb het voor een klein prijsje op de kop kunnen tikken. Omdat ik in een vrijgevige bui ben, deel ik het graag met jou. Maar alleen op voorwaarde dat je het voor jezelf houdt, dus niet delen met anderen aub. Momenteel vier ik de achtste verjaardag van coachjan.be en in dit artikel verklap ik jou het grote geheim om snel succesvol en rijk te worden *blink, blink*.

Als je deze 7 regels volgt, dan zul je snel succes en rijkdom ervaren ;-) In het eeuwenoude recept staan 7 eenvoudige stappen. Als je die een voor een volgt… dan zul je snel succes en rijkdom ervaren. En ik reken er natuurlijk op dat je die rijkdom met mij en de rest van de wereld wil delen :-)


Dit zijn de 7 instructies hoe je gigantisch snel succesvol wordt:

  • Volg en doe wat anderen je zeggen
  • Lees zoveel mogelijk over hoe je succesvol wordt
  • Geef op als je merkt dat iets niet werkt
  • Mislukken is erg beschamend, verstop je dan ook zo lang mogelijk na een falen
  • Werk het liefst zonder plan of doel
  • Pauzes en vakanties zijn puur tijdverlies. Werk door, het liefst dag en nacht
  • Je eigen succes vergelijk je vooral aan anderen


Alle gekheid op een stokje...

Misschien toch wat nuance brengen. Bovenstaande is natuurlijk humor, ok … droge humor, maar wie mij kent weet intussen beter :-)

Sinds 2007 ben ik erg enthousiast bezig met persoonlijke ontwikkeling. En voor mij betekent dit dat ik elke betekenisvolle ervaring aangrijp om over mezelf te leren en me verder te ontwikkelen in de richting van mijn levensdoelen. Een maatstaf die ik hanteer om te kijken of ik nog op m’n pad ben, is het welzijn van mezelf en mijn gezin. Hoe voel ik me en hoe is het met mijn gezin. Een andere maatstaf is mijn bankrekening. Kan ik beschikken over voldoende geld om te doen waar ik me goed bij voel. We leven nu eenmaal in een economische realiteit en geld is nodig om je in deze wereld te kunnen bewegen. Soms droom ik er wel eens van hoe het leven zou zijn zonder geld. Stel je voor dat ik zou kunnen ontsnappen aan die economische realiteit en verhuizen naar het zuiden van Frankrijk waar je een nomadenbestaan kunt leiden. Maar goed, ik heb ervoor gekozen om te trouwen en heb intussen 3 flinke dochters. En daar ben ik uiteraard blij mee!


Wat heb ik intussen voor mezelf geleerd in die jaren van ontwikkeling?


Volg je eigen weg, niet die van een ander

In de doelen die je voor ogen hebt, zijn er altijd mensen die al heel wat verder staan dan jezelf. En die hebben je heel wat te leren. Het feit dat ze verder staan, wil zeggen dat ze dingen doen die werken. Leer ervan, maar neem niks zomaar aan. Volg je eigen weg en experimenteer. Werkt het, dan is dat fijn. Werkt het niet, ga op zoek naar wat wel werkt. Dus: laat je inspireren, maar volg het niet blindelings.


Dankbaarheid, gezonde gewoontes, doorzetten en consistentie als gouden combinatie

Bouw dagelijkse gezonde gewoontes die je helpen om stappen te zetten richting jouw doel. Kijk naar topsporters, hoe hun dag is opgebouwd. Alles staat in het teken van hun sport en ze laten zich niet leiden door “zin of geen zin”. Ze doen het. Ook dankbaarheid ontwikkelen, dankbaar zijn voor wat op je pad komt. Ook al is het een stap achteruit, neem het in dankbaarheid aan, hoe gek dat ook klinkt. Sta positief in het leven en neem elk moment als een cadeautje aan.


Beschouw alles als een experiment

Falen bestaat niet. Er is alleen maar feedback. Bekijk alles dan ook als een experiment, het neemt de druk van “te moeten slagen” weg en het zorgt ervoor dat je start. Verlies dus geen tijd met denken, maar doe iets en kijk wat werkt en niet werkt.


Neem een doel voor ogen en bouw een plan

Een doel zonder plan is een wens. Dus, bouw een plan voor jouw droom en ga ervoor. Het plan kun je altijd bijsturen.


Je lichaam heeft brandstof nodig, spanning én ontspanning

Doorzetten is goed, maar je lichaam heeft rust nodig. Elke topsporter kan pas topprestaties leveren als hij ook voldoende rust in bouwt. Geniet van je realisaties, kijk af en toe terug en laat het ook eens los. In een tijd van ontspanning, leegte en rust komt de creativiteit om de hoek piepen.


Meet je succes vooral bij jezelf, verspreid in de tijd

Al van in de oertijd leeft de mens in groep. Het was de manier om te kunnen overleven. We kijken van nature graag naar “hoe anderen het doen” en we hebben de neiging om te conformeren aan de norm. Maar als je jouw succes afmeet aan het succes van iemand anders, dan zul je nooit gelukkig kunnen zijn. Er is altijd iemand die beter, verder, rijker, groter, dunner, sportiever, … is dan jij.

Geef jouw reactie:

3 berichten

Griet Buysse
 

Alweer een knap, inspirerend artikel!
Lees verder
Lees minder
Reynaert A
 

Dit artikel bevestigt mijn eigen bevindingen en dat ik op het juiste Pad zit. Dankie Jan. Je kunt het alvast leuker opschrijven.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Fijn om te horen, veel succes!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.