START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

Verhaal van de twee kikkertjes

photo-1457504865919-3249f1605501

Als kind vond ik het verhaal van de twee kikkertjes heel erg mooi. Onlangs kwam ik het na jaren terug tegen. Het is een mini-verhaaltje over doorzetten en je doel bereiken, ook al gelooft niemand er meer in.

Ik deel het graag me jou:

Twee kikkers liepen op een hete, stoffige landweg te wandelen. Ze waren al een poosje onderweg en ze kregen behoorlijk dorst. Onverwachts zagen ze voor een boerderij een melkkan staan. Eén van de kikkers sprong zonder aarzelen in de kan om zijn dorst te lessen. Hij dronk en dronk.

Toen zijn buik vol was, keek hij vol verlangen naar boven, naar de onbereikbare rand van de kan. "Help me", riep hij zijn vriend toe. "Ik heb geen dorst meer en kan niets meer drinken. Maar hier kom ik niet meer uit"!

De andere kikker sprong in de kan om te helpen. "We moeten allebei verdrinken, we zitten in de val," jammerde hij. "Dan blijft er niets anders over dan verder te paddelen." Het duurde niet lang of de eerste kikker werd moe. Uitgeput riep hij zijn vriend toe: "Ik kan echt niet meer. Ik kan niet meer paddelen, niet langer ploeteren, niet meer zwemmen. Ik geef het op - vaarwel!"

Zijn redder echter moedigde hem weer aan en riep: "Je moet volhouden zolang je nog kunt zwemmen!" "Als we nu opgeven, zijn we allebei verloren." Terwijl zijn vriend met laatste kracht verder ploeterde, zocht hij naar een geschikte strategie om weer uit de kan te komen. Want één ding begreep hij duidelijk! Opgeven kun je nog altijd. En zo ploeterden ze samen verder en verder. T

wee lange, bange uren vergingen. De voor hun leven vechtende kikkers paddelden met laatste kracht. Toen hun voeten al lam waren geworden en zij hun einde zagen komen, voelde één van hen plotseling dat de melk onder zijn voeten vaster werd. Verbaasd en vol nieuwe moed paddelden ze zo hard zij konden. De melk werd vaster en vaster en zo werd door het paddelen uit melk boter!

Toen de hele kan vol boter was, lukte het de kikkers, met laatste kracht de kan uit en de vrijheid in te springen.

Ze waren gered. 


Welk doel streef jij na en heb jij de moed om door te zetten?

Geef jouw reactie:

9 berichten

Maneschijn
 

Ha! Dit verhaaltje ken ik ook! Ik weet dat ik heel lang geleden overgeschreven heb in een van mijn vele dagboeken. Het is inderdaad een mooi verhaaltje waar je veel moed uit kan putten.
Lees verder
Lees minder
Daniel
 

Opgeven kan altijd nog. Misschien is dat een les voor mensen met zelfmoord neigingen ;)

Hoedanook, ik had een ander verhaal verwacht, en ik zal het met je delen.

3 kikkers zaten op een muurtje. Een van de 3 besluit om van de muur af te springen.

Hoeveel waren er toen nog over?

Het juiste antwoord is 3.
Het doet er niet toe wat je besluit, wat je intenties zijn of wat je je voorneemt, zolang je de zaken niet uitvoert gebeurt er niks.
Lees verder
Lees minder
Coach Jan
 

Dank je wel voor jullie reactie Daniel en Maneschijn!
Lees verder
Lees minder
Veronique
 

En ik ken er ook nog eentje .... Weet jij wat er gebeurt met de kikker die in een emmer springt met kokend water erin ? Hij springt er gelijk weer uit ! Blijkt echter dat wanneer je een kikker in een emmer zet met water en je warmt dat water geleidelijk op tot het kookpunt (ik weet het wreed hé) dan ... blijft de kikker zitten tot hij sterft ... Ik link dit nogal eens aan hoe mensen zich soms gedragen in een omgeving van voortdurende verandering (fusies, nieuwe afspraken, ...) of in een aanslepende conflictsituatie.
Lees verder
Lees minder
Jan Jacobs
 

Mooi verhaal Veronique !
Lees verder
Lees minder
annelore
 

super ! men zus en ik vinden dit boek geweldig !!! gewoon super !!!!! ik ga aan de juf vrage of ik dit verhaal aan de kleutertjes mag voorlezen . hopelijk een " JA " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lees verder
Lees minder
Anneke De Greve
 

ik ga het voorlezen aan de kleuters van de school voor een opdracht !
Lees verder
Lees minder
Anneke De Greve
 

ik ga da wel eerst vragen aan de juf natuurlijk he hihihi
Lees verder
Lees minder
Anneke De Greve
 

super ! ken dit boek ook . ik heb het al aan men zus voorgelezen en ze vond het super en iedereen die hier iets heeft opgeschreven heeft gelijk alle juist die da positief zijn he
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.