START hier Ontdek Je Bestemming Overwin Obstakels Overstijg Jezelf

De creatiespiraal: van wens naar realiteit

photo-1516842678559-980767e845a5

Marinus Knoope is Fysicus en heeft zich jarenlang bezig gehouden met de vraag in hoeverre en op welke manier de mens invloed heeft op z'n eigen levensomstandigheden. Met andere woorden: in hoeverre is de mens regisseur van zijn eigen leven? Hij schreef een interessant boek: De creatispiraal. De aute maakt een vergelijking met de natuurlijk: zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren.

Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creeren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren. Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid. In het boekje beschrijft hij in 12 stappen de natuurlijke opeenvolging van een wens tot de realisatie ervan:

creatiespiraal

Zelf vind ik het wel een boeiende manier om te kijken hoe je je eigen wensen kunt realiseren. Daarom schreef ik een artikel: hoe wensen realiteit worden, hierin beschrijf ik aan de hand van een concreet voorbeeld de kracht van de creatiespiraal. In elk geval is er al een wens die momenteel werkelijkheid zal worden: vanaf januari / februari 2009 word ik papa! (update 2015,

Geef jouw reactie:

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst!

Laat een reactie achter

Welk type ben jij?
Krijg meteen antwoord.

Beantwoord 18 vragen in slechts 2 minuten.
Krijg direct je resultaat en GRATIS waardevolle tips. 

Doe de test

Spreekt dit jou aan?


Of je nu je bestemming zoekt, obstakels wil overwinnen of jezelf wil overtreffen, ik sta voor jou klaar.
Bel +32 477 98 37 37 of contacteer mij.