Doe jij al aan Lifestyle Ondernemen?

Dit is een gastblog van Sabine van Meenen

Doe jij al aan Lifestyle Ondernemen? In het kort betekent Lifestyle ondernemen het maximum uit je leven halen dankzij je bedrijf. Wat is Lifestyle Ondernemen precies? Het concept is simpel. Lifestyle ondernemen is ondernemen op een manier dat klopt bij jouw ideale levensstijl. Je bedrijf kan on-of offline zijn. Het verschil tussen lifestyle ondernemen en old-school ondernemen is dat de hyperfocus niet enkel ligt bij omzet, geld en winst wel bij een betere levenskwaliteit dat je meer vrijheid geeft. Het gaat erom dat jij je ideale levensstijl creëert of jij nu 50 000 €, 500 000 € of 5 miljoen hiervoor nodig hebt. Belangrijkste is dat jij je gelukkig voelt als ondernemer Vroeger werkte men 40 jaar hard en dan pas begon men te genieten van het leven. Nu begint men zo vroeg mogelijk met genieten.   Hoe ontdek jij je ideale levensstijl? Stel jezelf deze 3 vragen:

  • Wat wil je nog HEBBEN in je leven?
  • Wat wil je nog LEREN in je leven?
  • Wat wil je nog ERVAREN in je leven?

Dus wat jij wilt in je leven heeft een invloed hoe jij wilt ondernemen. Het draait dus niet enkel om geld. Je kiest bewust waar jij tijd en energie instopt. Zelf wil ik elke 2 maanden in een ander land vertoeven en ik ben aardig op weg om dit te realiseren. Vanwaar komt de term Lifestyle Ondernemen? De term lifestyle ondernemer dateert van 1987 van William Wetzel, director emeritus van de universiteit van New Hampshire. Blijkbaar was ik ermee bezig toen ik vijf was… Toen ik vijf jaar was droomde ik hoe mijn leven er anders zou uitzien. Dagelijks zat ik ’s avonds op een koude marmeren trap angstig te luisteren naar discussies en ruzies van mijn 2 overstreste, hardwerkende ouders. Ik droomde van een lieve man, een rustig, warm nest en 2 schattige kinderen. Op mijn 24ste had ik de man, het huis en onze zoon gemanifesteerd. Als vijfjarige was ik mijn toekomst aan het ontwerpen. En van nature deed ik dit mijn hele leven. Waarnaar verlangt jij? Kort na de start van mijn bedrijf in 2005 raakte ik mijn vrijheid compleet kwijt. Om het vrijheidsgevoel terug te ervaren, begon ik mijn bedrijf zo uit te bouwen dat het klopte bij mijn ideale levensstijl. Zodat ik meer tijd kreeg voor mijn geliefden, hobby’s,.. Lifestyle ondernemen draait dus niet enkel om het geld. Het gaat vooral over Vrijheid: Vrijheid in tijd: De vrijheid hebben om te kiezen wanneer je werkt, hoeveel uur en met wie. De financiële vrijheid om een bepaald inkomensniveau te bereiken dat jouw ideale levensstijl ondersteunt. Dit bedrag is voor iedereen verschillend. Als OndernemersCoach is het misschien bizar dat ik vertel dat ik helemaal geen miljoenenbedrijf wil. Kies voor het bedrijf en de verdienste dat klopt bij jouw levensstijl. En de Vrijheid om locatie onafhankelijk te ondernemen is werken waar je wilt. Voor de ene is dat ergens op een tropisch eiland, voor een ander op een coworking place of van thuisuit. Als ondernemer heb je enkel een laptop, internetverbinding en smartphone nodig. Kenmerken van lifestyle ondernemers: Lifestyle Ondernemers verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid. En ze waarderen geluk en plezier als hoogste goed. Enkele voorbeelden van lifestyle ondernemers: Coaches, consultants, freelancers, copywriters, AirBnB, webdesigners, grafisch ontwerpers, video editors, VA’s,… Achter lifestyle ondernemen zit wel een slim businessmodel dat je ideale levensstijl centraal stelt. Voordat je kiest voor Lifestyle ondernemen: Stel jezelf deze vragen:

  • Hoeveel vrijheid wil jij?
  • Hoeveel inkomen heb je nodig om je ideaal leven te leiden?
  • Wat is je diepste verlangen?

Wil jij meer praktische tips om nog meer te ondernemen op een manier die helemaal bij je past? Download het gratis E-book + 3 video’s: Breek door naar het volgend niveau met je bedrijf.

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om een ​​reactie achter te laten!

Laat een reactie achter